DAČIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE: Ako sam ja seksista, što je onda Saša Janković ženu zaposlio kod mene u ministarstvu?
Foto: Zorana Jevtić

prepucavanje

DAČIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE: Ako sam ja seksista, što je onda Saša Janković ženu zaposlio kod mene u ministarstvu?

Politika -

Šef srpske diplomatije i lider SPS ivica Dačić osvrnuo se na saopštenje Saše Jankovića iz PSG-a kojim je optužen za seksitički ispad.

Pokret na čijem je čelu nekadašnji zaštitnik građana Saša Janković osudio je ponašanje ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića kao seksističko. Dačić je, kako navode u PSG-u, na televiziji ispričao da je na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, kad je video da njegovo osoblje čine "top-modeli i lepotice", predložio razmenu osoblja.

PSG je ocenio da je za uređenu državu sramno da ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade na takav način nipodaštava žene i koleginice, a time podržava i podstiče objektivizaciju i rodnu neravnopravnost.

Na ove uvrede odgovara šef srpske diplomatije:

"Kako Sašu Jankovića nije sramota da napiše tako nešto? Ako mene optužuje za seksizam, zašto je onda kod mene zaposlio svoju suprugu dok sam bio ministar policije? Neka Slavica kaže da li je ikada imala bilo kakvih problema sa moje strane dok je radila u mom kabinetu. Ovaj napad je ispod svakog ljudskog nivoa", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Alo/D.Zlojutro/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track