VUČIĆ: Erdogan je najzaslužniji za vrtoglavi uspon saradnje naše dve države
Foto: Tanjug Dimitrije Goll

predsednik srbije u zvaničnoj poseti turskoj

VUČIĆ: Erdogan je najzaslužniji za vrtoglavi uspon saradnje naše dve države

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Ankari da Srbija nijednog trenutka nije krila da ne može da podržava pučiste i one koji bi da ruše demokratski izabranu vlast.

Vučić je na konferenciji za novinare s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da je "u toj teškoj noći kada je bila napadnuta demokratija u Turskoj" Srbija izašala s javnim saopštenjem zato što štiti medjunarodno pravo i ustavni poredak svake države.

"I danas smo videli posledice tog žestokog i brutalnog napada", rekao je Vučić i dodao da je delegacija Srbija položila cveće za stradale u tom napadu 2016. ;

Vučić rekao da je Srbija naišla na "poseban respekt" u Turskoj i zahvalio Erdoganu što je u jeku izborne kampanje izdvojio dva dana za delegaciju Srbije.

"Erdogan je najzaslužniji za vrtoglavi uspon saradnje naše dve države", rekao je Vučić.

On je rekao da će trgovinska razmena dve zemlje s milijardu dolara prošle godine biti "dramatično" povećena ove dodne, pošto je rast u prva tri meseca bio 31,4 odsto, pa se očekuje milijardu i 300 miliona dolara na kraju godine.

Turski investitori su došli u Srbiju i uložili u mala mesta koja sada zahvaljujući tome imaju svoju budućnost, rekao je Vučić.

Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug Dimitrije Goll

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track