Tači: Moguć susret s Vučićem uz posredovanje Angele Merkel
Foto: Christos DOGAS

samit zemlja EU i zapadnog Balkana u Sofiji

Tači: Moguć susret s Vučićem uz posredovanje Angele Merkel

Politika -

On je rekao da za njega ne predstavlja problem susret s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim će biti u istoj sali.

PRIŠTINA - Tzv. "predsednik Kosova" Hašim Tači večeras je izjavio da je veoma moguće da nemačka kancelarka Angela Merkel organizuje njegov sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da bi to bila "poruka da se ide brže napred".

Tači je u intervjuu za prištinsku "TV Klan Kosova" rekao da bi taj susret bio dobrodošao i da bi to bila snažna poruka da treba da brže napreduje normalizacija odnosa Kosova i Metohije i Srbije.

"Naravno tražeći od nas odgovornost, svi su shvatili da konačno rešenje podrazumeva stabilizaciju koja prevazilazi odnose naše dve zemlje, već je to regionalna stabilnost", kazao je Tači.

Rekao je da je s kancelarkom Merkel u Berlinu razgovarao i o predstojećem samitu zemlja EU i zemalja Zapadnog Balkana u Sofiji, i da je Merkel radila na tome da se Kosovo na tom samitu tretira ravnopravno s drugima.

"Kosovo se sada predstavlja kao i druge zemlje regiona. Takođe mogu da potvrdim da će na samitu biti i gospođa Merkel, jer bez nje Samit ne bi imao smisla", kazao je Tači i dodao da za njega ne predstavlja problem susret s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim će, kako je rekao, biti u istoj sali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track