RADIKALKA NATAŠA OTKRIVA ZA KURIR ZAŠTO JE PRETILA USRED NATO: Branila sam Putina od histerije, laži i Šormaza! Ona je njegov najvatreniji fan, uganula i nogu jureći ga!
Foto: Dragana Udovičić

Poslanica SRS zaprepastila parlamentarce NATO

RADIKALKA NATAŠA OTKRIVA ZA KURIR ZAŠTO JE PRETILA USRED NATO: Branila sam Putina od histerije, laži i Šormaza! Ona je njegov najvatreniji fan, uganula i nogu jureći ga!

Politika -

Radikalka Nataša Jovanović poručila da je osećala potrebu da brani Putina i Rusiju jer je on veliki prijatelj naše zemlje

Poslanica SRS Nataša Jovanović napravila je pravu buru na nedavnom zasedanju Parlamentarne skupštine NATO u Poljskoj, kada je zapretila Alijansi da ne prelazi "crvenu liniju" i da pazi šta radi, jer bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao žestoko da im uzvrati!

Ona, međutim, kaže da je samo branila Putina od "antiruske histerije", dok Dragan Šormaz, poslanik SNS i šef stalne srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO, ocenjuje da je Jovanovićeva nastupala kao da je ruski, a ne srpski poslanik.

foto: Zorana Jevtić

- Na ovom skupu je govorila kao da je Putin njen predsednik, kao da ovde nema vladu, parlament, predsednika... Kazala je da obožava Putina. Govorila je da je poslanik iz Srbije koji ga podržava u svemu što radi i da je on mirotvorac, da on nije neko ko želi rat, pa im je poručila: "Gospodo iz NATO, ako pređete crvenu liniju, bogami, dobićete vi svoje". Tu sede parlamentarci iz cele Evrope i sveta, to su čuli svi... Skandalozno je ovo što je uradila - navodi Šormaz za Kurir i dodaje da je njen govor izazvao opšte zgražavanje parlamentaraca, ali da ipak neće biti štete po ugled naše zemlje.

S druge strane, Jovanovićeva kaže da je samo reagovala na "antirusku histeriju" i laži koje su o Putinu iznosili parlamentarci. - Osećala sam potrebu da se javim, jer Rusija i Putin su veliki prijatelji naše zemlje. Bila bi bruka da nisam reagovala, jer se to nije moglo očekivati od Šormaza, koji patološki mrzi Ruse i otvoreni je natoovac. I samo idiotu kao što je Šormaz može da bude čudno to što sam upozorila NATO da ne prelazi "crvenu liniju" jer će Rusija uzvratiti. To je i zvanična politika Moskve i ja je podržavam - navodi poslanica radikala, ističući da su joj nakon govora mnogi čestitali, a među njima i članica stranke francuskog predsednika Emanuela Makrona.

foto: Dragana Udovičić

Ona takođe kaže da je reagovala i kasnije, kada je izrečeno da se u Srbiji vrše korupcionaški poslovi uz pomoć Rusije, ali i kada su iznete optužbe na račun naše države povodom zločina u Srebrenici.

(Kurir.rs/B.K./Foto:Dragana Udovičić)

Najvatreniji fan Uganula nogu jureći Putina Jovanovićeva je inače poznata kao veliki poštovalac Putina, pa je tako, prilikom njegove posete Srbiji 2011, uganula nogu jureći ga po skupštinskim hodnicima da ga pozdravi i uruči mu pismo svojih kolega.

Tada je prošla samo s uganućem, a noga ju je, kako je tada kazala, prilično bolela nekoliko dana. Ipak, bila je srećna jer je uspela da uživo vidi Putina i da mu, preko njegovih saradnika, uruči pomenuto pismo. Tada je pustila i suze radosnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track