KANDIDATI ZA LIDERA DS: Nema saradnje sa SNS
Foto: Dado Đilas

odlučni

KANDIDATI ZA LIDERA DS: Nema saradnje sa SNS

Politika -

BEOGRAD - Kandidati za predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić, Zoran Lutovac i Branislav Lečić saglasili su se večeras da bez obzira ko od njih bude izabran za lidera DS, stranka neće saradjivati sa Srpskom naprednom strankom, kao i da je neophodno menjati političku kulturu u Srbiji.

Gordana Čomić rekla je za televiziju N1 da ne vidi bilo kakvu mogućnost saradnje sa trenutnom vlašću jer se "rugaju svemu čemu DS veruje, kao što je vladavina prava".

"Sve su sveli na kič i propagandu, umesto onoga što bi Srbija iz 2018. godine trebalo da bude", istakla je ona.

Lutovac je kazao da neće biti "apsolutno nikakve saradnje sa trenutnom vlašću".

"Ova vlast je 'zarobila' sve institucije, ne postoje ni slobodni mediji. Sve što se radi prosto obavezuje DS da bude čvrsta, prava opozicija takvoj vlasti", kazao je on i dodao da DS sa drugim strankama opozicije treba da pokaže da svi zajedno mogu biti relevantani.

foto: Foto: Zorana Jevtić

Lečić je rekao da "Skupština Srbije postaje mesto koje nije dostojno čoveka".

"Skupština je mesto gde se ne može čuti ništa pametno, to postaje jedan rijaliti koji ponižava čoveka i njegovu misao, i zato DS mora da prikupi svo nezadovoljstvo gradjana da na sledećim izborima baštini to nezadovoljstvo artikulisano kroz političke aktivnosti", kazao je Lečić i istakao da "neće biti nikakve saradnje sa trenutnom vlašću".

Sva tri kandidata su istakla da su razgovarali sa bivšim predsednikom DS Draganom Djilasom.

Čomić je rekla da sa Djilasom treba da se dogovori o poslovima koje "treba da obave za Srbiju".

"Nema spora medju nama da do demokratskog dogovora za izbore 2020. mora doći", ocenila je ona.

Lutovac je rekao da je Djilas pokrenuo pitanje Saveza za Srbiju, i da on "pokušava da stvori ono što je Srbiji sada potrebno".

foto: Fonet/Zoran Mrđa

Lečić je kazao da ima problem sa tim da u Savezu za Srbiju budu Dveri dodajući da je na prvom mestu konsolidacija DS, a tek kasnije razgovori sa onima sa kojima može da se nadje "zajednički imenitelj", pa tek onda da se ide u "širi kontekst".

Govoreći o timu ljudi koje bi okupili ukoliko bi pobedili na izborima za predsednika DS, Čomić je kazala da se kandiduje za posao, a da onda treba da bude "okružena ljudima koji su bolji od nje".

"Mi se kandidujemo da nešto radimo, za poslove, a ne da budemo, a kada hoćeš da radiš, a ne da budeš, onda moraš da biraš ljude bolje od sebe", istakla je ona.

Lutovac je kazao da je potrebno "prevazići jaz izmedju stranke i gradjana, kako bi gradjani razumeli njihove poruke".

foto: Beta

"Birao sam saradnike da DS bude prepoznata kao stranka koja ne radi za sebe već za gradjane", ocenio je Lutovac.

Lečić je istakao da se za predsednika DS kandiduje zbog mladih ljudi.

"Dosta mi je da gledam apatiju i depresiju kod njih, edukacija i motivacija prema mladima su najvažnije", rekao je Lečić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track