SKANDAL NA AERODROMU: Nemci greškom hapsili Meha Omerovića ZBOG PROLIVA!
Foto: Dragana Udovičić

Incident

SKANDAL NA AERODROMU: Nemci greškom hapsili Meha Omerovića ZBOG PROLIVA!

Politika -

Meho Omerović, poslanik SDPS na čijem čelu je Rasim Ljajić, kao član srpske parlamentarne delegacije priveden je na aerodromu u Frankfurtu zbog navodne krađe u fri-šopu! Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Omerović je u sredu u nemačkom gradu uhvaćen sa kozmetikom iz fri-šopa u vrednosti od oko 170 evra!

Omerović za naš list potvrđuje da je imao neprijatnost, ali da je reč o nesporazumu. On je navodno imao zdravstvenih problema i zbog toga nije stigao odmah da plati kupljenu robu u fri-šopu. - Nakon kupovine u fri-šopu zaboleo me je stomak. Morao sam hitno u toalet. Imao sam proliv. Zbog toga je došlo do nesporazuma - rekao je Omerović za Kurir.

foto: Printscreen

Priveo ga detektiv

Međutim, prema izveštaju nemačke policije u koju je Kurir imao uvid, Omerović je navodno iz fri-šopa hteo da iznese parfem, karmin i kremu koje nije platio, a ceo slučaj je prijavio detektiv koji je zaposlen u fri-šopu. U izveštaju policije navodi se da se poslanik Omerović pozvao na diplomatski status. - Do incidenta je došlo u 9.35 na aerodromu u Frankfurtu. Policajac ga je priveo jer ga je uhvatio kako iz fri-šopa pokušava da iznese robu koju nije platio. Legitimisao se srpskim pasošem. Posle molbe službenika srpskog konzulata, načelnik policijske službe na aerodromu naložio je da se Omerović pusti. Uzeti su mu lični podaci, a o slučaju je odmah obavešten konzul Srbije u Frankfurtu - stoji u izveštaju nemačke policije

Reagovao naš konzulat

Meho Omerović je objasnio da je pored zdravstvenih problema došlo do još jednog nesporazuma. - Imao sam problem i sa nekim kodom od neke stare robe koji je ostao, pa je stalno pištalo na rendgenu - objašnjava nam Omerović, a na pitanje zašto se pozivao na diplomatski status i zašto je policija o svemu obavestila konzulat, poslanik SDPS kaže: - Pa imao sam kod sebe diplomatski pasoš i bio sam na službenom putu - kaže Omerović.

foto: Zorana Jevtić

Ovaj poslanik je u Brisel otputovao preko Frankfurta kao član delegacije Skupštine Srbije koja je na poziv misije OEBS učestvovala na debati o sprovođenju bezbednosne politike u kontekstu procesa pridruživanja Srbije EU.

Ekipa Kurira/Foto: Dragana Udovičić

BIOGRAFIJA

Hteo da bude glumac

- Omerović je rođen 1959. u Goraždu, u Beograd je došao u želji da upiše dramsku akademiju, ali je na kraju završio Fakultet političkih nauka.

- U biografiji ističe da je sa prijateljima 1997. formirao Socijaldemokratiju „zato što sam u duši levičar i potičem iz partizanske porodice“, a 2000. bio je deo DOS.

- Od 2001. je poslanik u Skupštini Srbije. Od 2011. je član Saveta Gej-strejt alijanse.

SKUPŠTINA

Članstvo u odborima

- Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

- Odbor za kontrolu službi bezbednosti

- Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

U delegacijama

- Delegacija u Parlamentarnoj skupštini OEBS

U grupama prijateljstva

- Azerbejdžan

- Bosna i Hercegovina

- Indonezija

- Iran

- Austrija

- Kina

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) POGLEDAJTE ŠTA NA AERODROMU RADE SA VAŠIM KOFERIMA! Pa vi, posle ovoga, čekirajte prtljag!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track