Najnovije vesti

SNIMAK KOJI JE USIJAO DRUŠTVENE MREŽE: Biciklisti u Novom Sadu je saobraćajac pisao kaznu u pešačkoj zoni, dok je tuda prolazio automobil
Foto: Profimedia

incident

SNIMAK KOJI JE USIJAO DRUŠTVENE MREŽE: Biciklisti u Novom Sadu je saobraćajac pisao kaznu u pešačkoj zoni, dok je tuda prolazio automobil

Društvo

Jedan Novosađanin je na društvene mreže postavio snimak na kom se vidi policajac kako biciklisti piše kaznu, jer je vozio dvotočkaša u strogom centru grada, u pešačkoj zoni gde je to striktno zabranjeno.

Sporni snimak izazvao je polemiku i lavinu komentara u kojima su građani branili biciklistu, pojedinci su verbalno napadali policajca jer je pisao kaznu, a bilo je i onih, koji su za to da se zakon poštuje i da se svaki prekršaj mora kazniti.

Iz policije naglašavaju da je u pešačkoj zoni koja obuhvata i Zmaj Jovinu ulicu, a gde je Novosađanin snimao policajca u vršenju dužnosti, zabranjena vožnja bicikla.

- U pešačku zonu mogu samo vozila koja imaju dozvolu, a koju izdaje gradska Uprava za saobraćaj. Izdaje im se i kartica i oni koji je nemaju, u pešačku zonu ne mogu ni da uđu - ističu u policiji.

Takođe, ima i onih kojima nije jasno zašto je za sada neimenovani Novosađanin snimao policajca i ometao ga u radu dobacujući mu da se "pored njega kolima u pešačkoj zoni voze popovi i da im niko ništa ne sme, a da on maltretira biciklistu".

Kako nezvanično saznajemo, policija je slučaj prijavila nadležnom tužilaštvu koje treba da donese odluku da li će protiv Novosađanina koji je snimak postavio na društvene mreže biti podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti.

Pojedince je izrevoltiralo i to što se na snimku stvarno vidi automobil koji prolazi pešačkom zonom, a za koji tvorac snimka tvrdi da je u vlasništvu sveštenika, koji služi u obližnjem pravoslavnom hramu.

Kako saznajemo, Gradska uprava za saobraćaj zaista izdaje dozvole sveštenim licima da mogu kroz pešačku zonu da priđu crkvama u centru grada, ali i mnogim vlasnicima kafića, butika i restorana da dostavnim vozilima priđu svojim objektima i isporuče robu za rad.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...