Najnovije vesti

Palma: EU da nas više ne laže i da ne pritiska Vučića i Dačića!
Foto: Kurir.rs

JS četvrtu godinu zaredom otvorila kancelariju u Paraliji

Palma: EU da nas više ne laže i da ne pritiska Vučića i Dačića!

Politika
11:42h

Sve što su iz Unije tražili od nas, mi smo ispoštovali i došao je red da Srbija postane član te velike porodice, poručio iz Grčke Dragan Marković

U prisustvu oko 4.000 građana iz svih krajeva Srbije, Jedinstvena Srbija je četvrtu godinu zaredom otvorila svoju kancelariju u jednom od najpopularnijijh grčkih letovališta Paraliji u Olimpijskoj regiji.

- Jedinstvena Srbija se u Grčkoj ne bavi politikom, ali poruke moramo da šaljemo gde god da se nađemo Evropskoj uniji, da nas Evropska unija više ne laže, kada ćemo mi to da uđemo u Evropsku uniju. Da se poštuje Briselski sporazum, da ne vrše pritisak na Vučića i Dačića. Sve što su tražili od nas mi smo ispoštovali i došla je na red Srbija, da Srbija postane član te velike porodice. Ja sam siguran da ćemo imati veliku podršku Grčke i da ćemo veoma brzo ući u Evropsku uniju - rekao je prisutnima predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma, koji je i počasni građanin grada Katerini kome pripada Paralija.

foto: Kurir.rs

Marković je ovom prilikom poručio opoziciji da može da ne voli predsednika Aleksandra Vučića, ali mora da ceni ono što predsednik radi za državu. - Ne moraju stalno neke opozicione partije u Srbiji zato što mrze Vučića da pričaju da ništa ne valja u Srbiji. Pa ne moraš da voliš Vučića, vole se deca, porodica, ali ono što on radi, kada su u pitanju međunarodni odnosi, to mora da poštuje svaki građanin Srbije. Ivica Dačić kao ministar inostranih poslova je najbolji ministar inostranih poslova svih vremena. Ne moraju meni da kažu Vučić i Vlada Srbije da idem u Beč. Bio sam u Beču zato što Austrija predsedava Evropskom unijom od 1. jula. Bio sam u Bugarskoj koja sada predsedava Evropskom unijom. Treba svi da radimo da što pre uđemo u Evropsku uniju, ali dostojanstveno, podignutih glava i radiću sve za Srbiju - dodao je Marković.

Okupljene građane je pozdravio i gradonačelnik Katerini Savas Hionidis i podsetio da je Marković, u istoriji Katarini, prvi počasni građanin, a da nije Grk. - Srećna je zemlja koja ima ljude kakav je Dragan Marković Palma. Mene i Markovića veže to što imamo veliku ljubav prema svojim zemljama i ljudima. Dobri i prijateljski odnosi Srbije i Grčke postali su još jači zahvaljujući Draganu Markoviću Palmi - poručio je Hionidis. Na svečanosti Marković je Savasu, pošto se, kako je rekao, Grčka nije plasirala na svetsko prvenstvo u fudbalu, poklonio značku - spojene zastave Srbije i Grčke i pozvao ga da pozove Grke da navijaju za Srbiju, što je ovaj obećao.

Prisutnima su se obratili i predsednik Podmlatka Jedinstvene Srbije Stefan Jovanović, zamenica predsednika Podmlatka Jedinstvene Srbije Mina Veličković i potpredsednik Podmlatka Jedinstvene Srbije Aleksandar Golub. Otvaranju kancelarije u Paraliji prisustvovali su i narodni poslanici i funkcioneri Jedinstvene Srbije.

Kurir/E. K./ Foto: Promo 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...