Profesor Orlović (FPN): Najvažnije, izborom Radojičića održana reč
Foto: Zorana Jevtić

Posle izbora novog gradonačelnika

Profesor Orlović (FPN): Najvažnije, izborom Radojičića održana reč

Politika -

BEOGRAD - Profesor Fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović ocenio je danas da je najvažnije što je Srpska napredna stranka održala reč datu biračima i za gradonačelnika predložila prvog na listi sa kojom je išla na izbore, dr Zorana Radojičića.

Slaviša Orlović
Slaviša Orlovićfoto: Youtube Printscreen

Samom Radojičiću, istakao je Orlović, nema se šta zameriti, njegova biografija je potpuno čista, a on kao ličnost se ne dovodi u pitanje. "Ako imamo poverenja da takvim ljudima dajemo da leče našu decu, onda mu se može poveriti i da vodi grad", rekao je profesor gostujući na TV Prva.

Podsetio je da se u prethodnom periodu spekulisalo o tome ko će biti novi gradonačelnik i dodao da je najvažnije to što je izbor korespondirao sa izbornom voljom birača i sa onim kako se pred birače izašlo.

foto: Dragana Udovičić

"Radojičić je bio viđen za gradonačelnika, odnosno bio je prvi na listi i biračima je predstavljen kao prvi kandidat za gradonačelnika. On je izabran i to je najvažnije, da se drži data reč biračima", rekao je Orlović.

On pretpostavlja da će Radojičić, kao gradonačelnik, biti ličnost sa autoritetom i legitimitetom, a da će zamenik gradonačelnika Goran Vesić operativno voditi poslove koje je vodio i do sada. Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su u četvrtak Zorana Radojičića za novog gradonačelnika, a za njegovog zamenika Gorana Vesića.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ŠTA JE VESIĆ POKLONIO NOVOM GRADONAČELNIKU (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track