POSLANIKU UKINUTA PUTOVANJA: Maja odbila da Mehu potpiše putni nalog
Foto: Dragana Udovičić

Rampa

POSLANIKU UKINUTA PUTOVANJA: Maja odbila da Mehu potpiše putni nalog

Politika -

Maja Gojković, predsednica Skupštine, odbila je da potpiše putni nalog Mehu Omeroviću, poslaniku SDPS, zbog čega on nije mogao da otputuje u inostranstvo sa parlamentarnom delegacijom, a sve zbog slučaja sa frankfurtskog aerodroma, saznaje Kurir.

Omerović je imao ugovoren put u inostranstvo pre nego što se dogodio haos na frankfurtskom aerodromu i trebalo je da otputuje pre nekoliko dana, ali Gojkovićeva nije želela da mu potpiše putni nalog.

foto: Dragana Udovičić

- Ovo je logičan razvoj događaja. Omerović očito ne želi da podnese ostavku, a položaj mu je neodrživ. Gojkovićeva je i sama najavila u medijima da će pokrenuti pitanje njegovog diplomatskog pasoša i šta će on da radi ako mu ga oduzmu? Sam taj čin nešto predstavlja. Drugo, ako se pojavi u Skupštini, radikali će ga razapeti. Situacija je neodrživa - kaže izvor našeg lista iz Skupštine i dodaje da i stranka očekuje od Omerovića da preseče.

- Omeroviću u stranci nije rečeno da treba da podnese ostavku, ali svi očekuju da baš to uradi, da se suoči s realnošću. On više nema šta da traži u parlamentu - dodaje naš izvor.

Podsetimo, Omerovića je policija na frankfurtskom aerodromu privela jer je ukrao robu u vrednosti od oko 170 evra. Pošto se odmah pozvao na diplomatski imunitet, a policija proverila identitet s našim konzulom, on je pušten. Omerović je za naš list dao dve potpuno kontradiktorne izjave - da ga je uhvatio proliv, pa je krenuo s robom napolje iz radnje, ali i da je pištao na skeneru jer je kod sebe imao i neku staru robu. Kurir.rs/K. Blagović/Foto:Dragana Udovičić

Rasim Ljajić Tražimo izlaz

foto: Dragana Udovičić

Predsednik SDPS Rasim Ljajić rekao je da je ovo je jedna teška i mučna situacija za sve, a posebno za Omerovića, i dodao da ne zabijaju glavu u pesak već da o tom problemu otvoreno razgovaraju s njim, kao i da čitav slučaj ima i ljudsku i političku dimenziju.

- Svesni smo, sa druge strane, i političke štete koju je incident prouzrokovao i njemu i stranci. Baš zbog te kompleksnosti celog slučaja, pažljivo zajednički tražimo izlaz iz te situacije. Uostalom, i Omerović je više puta rekao da u nekom nepovoljnom razvoju događaja neće dopustiti da trpi ni stranka ni vladajuća koalicija - rekao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track