ĐURIĆ O TAČIJU: Pogrešne računice nekih...
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

ĐURIĆ O TAČIJU: Pogrešne računice nekih...

Politika -

To što Tači govori jasno pokazuje da neki zamišljaju da će biti dovoljno da dovedu delegaciju Srbije i predsednika Vučića za sto u Briselu i da dobiju sve, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Ali, ne treba da računaju na to, jer se to neće dogoditi", rekao je Đurić za Tanjug, na pitanje kako vidi Tačijevu izjavu uoči nastavka dijaloga, u nedelju, da će na pregovarackom stolu biti i pitanje granica.

Đurić dodaje da ovakve izjave jasno govore i o količini pritiska kome će Srbija i njen predsednik po ovom pitanju biti izloženi.

"Ali, mogu da vam kažem, i da će mogućnost da se nešto na taj način postigne biti upravo obrnuto proporcionalna količini pritiska koji se na predsednika Vučića po ovom pitanju vrši", kaže direktor Kancelarije.

Što se tiče Tačijeve priče da neće dati ni milimetar teritorije Kosova, uopšte ne razumem o čemu on govori, dodaje Đurić, pošto, kako kaže, njegov, Tačijev, nije nijedan jedini milimetar teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

"Zbog očiglednog potpunog odsustva spremnosti Prištine za kompromis i ozbiljan razgovor, od predstojećih razgovora u Briselu ne očekujem ništa", zaključuje Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track