Najnovije vesti

SREĆNO SRBIJA! Mekalister poželeo uspeh na Mundijalu i putu ka EU
Foto: Marina Lopičić

poručio na srpskom jeziku

SREĆNO SRBIJA! Mekalister poželeo uspeh na Mundijalu i putu ka EU

Politika

BRISEL - Izvestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju, Dejvid Mekalister, poželeo je danas uspeh Srbiji na putu ka članstvu u EU, ali i na, kako je rekao, putu ka drugoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji porukom: Srećno Srbija, na srpskom jeziku.

 

Mekalister je nakon predstavljanja Nacrta izveštaja o Srbiji poželeo uspeh fudbalskoj reprezentaciji naše zemlje u predtsojećim mečevima sa Švajcarskom i Brazilom.

 

 

Kada je reč o debati koja se vodila u Spoljnoplitičkom odboporu Evropskog paralmeta o Nacrtu izveštaja o Srbiji Mekalister je konstatovao da u svim političkim grupama u EP postoji pozitivna atmosfera za dalji napredak Srbije ka članstvu u EU.

 

"EU je tu jasna. Mi želimo da podržimo Srbiju i tu smo da nastavimo da joj pomažemo", kaže Mekalister On je pohavlio dobar i naporan rad Srbije na putu ka članstvu, a posebno napredak u oblasti ekonomije i regionalne saradnje i pomirenja.

 

"Još posla ostalo je da se uradi u ooblasti vladavine prava, nezavisnog pravosuđa, borbe protiv korupcije i u reformi javne administracije", napomenuo je Mekalister.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...