MINISTARKA KUBUROVIĆ O NAPORIMA NADLEŽNIH ORGANA: Srbija posvećena rešavanju slučaja braće Bitići
Foto: Marina Lopičić

Jedno od otvorenih pitanja u odnosima sa SAD

MINISTARKA KUBUROVIĆ O NAPORIMA NADLEŽNIH ORGANA: Srbija posvećena rešavanju slučaja braće Bitići

Politika -

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je Srbija posvećena rešavanju slučaja ubistva američkih državljana, braće Bitići, kao i da srpski nadležni organi rade da se taj postupak procesuira i utvrde i sankcionišu odgovorni.

foto: Marina Lopičić

Ministarka je podsetila da je Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD usvojio rezoluciju da slučaj braće Bitići ponovo treba da se reši, u kojem se, takođe, navodi da će rešavanje tog slučaja biti osnov za dalje odnose SAD i Srbije.

"Rešavanje slučaja ubistva braće Bitići je jedno od otvorenih pitanja koje Srbija ima sa SAD i to je jedno od pitanja koje se uvek postavi kada razgovarate sa američkim državnicima", rekla je Kuburović.

Dodala je da Tužilaštvo za ratne zločine sprovodi odgovarajuće istražne radnje i istakla da postoji potpuna posvećenost nadležnih organa, ali i da Srbija ništa ne krije.

"Federalni istražni organi SAD imali su mogućnost uvida u gotovo sve spise predmeta pred Tužilaštvom za ratne zločine i svakako i dalje ostajemo posvećeni rešavanju ovog slučaja", navela je Kuburović.

foto: AP

Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD usvojio je rezoluciju o ubistvu američkih državljana, braće Bitići, u Srbiji u julu 1999. godine, kojom pozivaju na privođenje pravdi odgovornih za ubistvo.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track