POPOVIĆ: RUSIJA NIKADA NEĆE PRIHVATITI DA KOSOVO BUDE NEZAVISNA DRŽAVA NITI DA POSTANE ČLAN UN!

POPOVIĆ: RUSIJA NIKADA NEĆE PRIHVATITI DA KOSOVO BUDE NEZAVISNA DRŽAVA NITI DA POSTANE ČLAN UN!

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA, 04. jul 2018. godine - "Rusija nikada neće prihvatiti da Kosovo bude nezavisna država niti da postane član UN. Rusija će podržati svaki kompromis po pitanju Kosova koji odgovara Srbiji, a koji bude postignut u okviru Rezolucije 1244 i Ustava Republike Srbije", rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On je, tokom posete manastiru Banjska, ukazao da Rusija čvrsto poštuje Rezoluciju 1244 i Ustav Republike Srbije. "Rusija će podržati ršsenje za Kosovo koje je u okviru Rezolucije 1244 i Ustava Republike Srbije jer jedino takvo rešenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance", rekao je Popović.

On je istakao da srpski narod može bezuslovno da računa na podršku Rusije. "Juče sam se vratio iz Moskve, gde sam imao sastanke sa predstavnicima ruske vlade i rukovodiocima Jedinstvene Rusije. Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju", naglasio je Popović i dodao da će u narednom periodu sa ruskim partnerima razgovarati o ekonomskoj pomoći srpskim zajednicama na Kosovu.

Ministar Popović se danas nalazi u poseti Kosovskoj Mitrovici gde će privrednicima sa Kosova biti predstavljeni programi podrške za razvoj inovacija i preduzetništva koje sprovodi Vlada Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track