Besplatni cegeri kao podsticaj za odgovorniju kupovinu
Foto: Promo

Besplatni cegeri kao podsticaj za odgovorniju kupovinu

Društvo -

Izacujemo plastiku iz upotrebe. Možemo li? Možemo, itekako da sačuvamo životnu okolinu. Prvi korak je da kažemo zbogom plastičnim kesama.

Uspeli smo to u prodavnici Shop&Go, gde je, otkako je počela naplata kesa, smanjena njena upotreba za više od 60 odsto. Da li u tom pravcu možemo da nastavimo i kada od 16.jula počne naplata kesa u Maksiju i Tempo. Nadamo se.

“Svest građana se polako menja i drago nam je što smo naišli na pozitivne reakcije sugrađana, koji su od kada je model implementiran u Shop&Go prodavnicama smanjili upotrebu plastičnih kesa za više od šezdest odsto. Kao lider na tržištu, želeli smo i u ovom segmentu da nastavimo da zajedno sa našim kupcima doprinosimo očuvanju životne sredine. Kupci su svesni koliko je važno da ovu promenu iznesemo svi zajedno. Zaposleni u radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu sa cegerom. Bez kesa. To je ono što želimo da postignemo i u Maksiju i u Tempu”, kaže Mirjana Jovašević direktorka za korporativne komunikacije i održivo poslovanje kompanije Delez Srbija.

Tokom nedelju dana, od 9.jula, besplatne cegere dobiće svi kupci u Maksiju koji budu imali račun veći od 1500 dinara, odnosno u Tempu za račun veći od 3000 dinara, do isteka zaliha.

( Promo tekst - Foto: Promo )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track