Najnovije vesti

SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić i Aal o odnosima, regionu... Egipat je iskreni prijatelj Srbije
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Višedecenijsko poštovanje i saradnja

SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić i Aal o odnosima, regionu... Egipat je iskreni prijatelj Srbije

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Parlamenta Arapske Republike Egipat Alij Abdel Aal razgovarali su danas o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i globalnim pitanjima.

Predsednik Vučić je istakao da je Egipat iskreni prijatelj i Srbije i srpskog naroda i naglasio da je neophodno raditi na intenziviranju saradnje na svim nivoima, naročito na jačanju ekonomskih odnosa.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama. On je istakao da Srbija na Balkanu i Egipat na Bliskom istoku i afričkom kontinentu dele odgovornost za stabilnost tih regiona, što je još jedna dodirna tačka za jačanje odnosa dveju zemalja.

Predsednik Parlamenta Egipta je istakao da su Egipat i Srbija na regionalnom i međunarodnom nivou prijateljske države, i naglasio da Egipat ne zaboravlja podršku koju im je Srbija pružila 1973. i 2013. godine u borbi protiv terorizma.

On je rekao da ekonomska saradnja ne prati političke odnose i dodao da Egipat ima dobre građevinske kompanije koje rade širom sveta, naročito na izgradnji mostova, kanala i puteva, nadajući se skorom ulasku egipatskih kompanija na srpsko tržište.

Tokom susreta, dvojica sagovornika razgovarali su i o značaju saradnje u oblasti građevinarstva i turizma, kao i o uspostavljanju redovne avio-linije Beograd-Kairo.

Predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Arapske Republike Egipat Abdelu Fatahu el Sisiju da poseti Srbiju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...