ĐURIĆ NA 19. GODIŠNJICU OD ZLOČINA U STAROM GRACKOM: Priština da prekine ćutanje o ubistvu srpskih žetelaca
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Porodice žrtava čekaju pravdu

ĐURIĆ NA 19. GODIŠNJICU OD ZLOČINA U STAROM GRACKOM: Priština da prekine ćutanje o ubistvu srpskih žetelaca

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić zatražio je danas, povodom 19. godišnjice ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, da predstavnici institucija u Prištini "prekinu zaveru ćutanja" o zločinima OVK i kriminalno-terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji".

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Podsećam da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni", rekao je Đurić, a preneo njegov kabinet.

Đurić je kazao da porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca.

"Odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Grackog još nisu privedene pravdi dele i pojedine medjunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na Kosovu i Metohiji", kazao je Đurić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Dodao je da Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima Srba, ali i "istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track