MINISTARKA MIHAJLOVIĆ PONOSNA NA SRPSKE KOLOVOZE: Do kraja godine na putevima Srbije 53 miliona vozila
Foto: Ministarstvo građevinarstva

Srbija najbrža tranzitna ruta

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ PONOSNA NA SRPSKE KOLOVOZE: Do kraja godine na putevima Srbije 53 miliona vozila

Društvo -

Srbija i svi njeni građani imaju koristi od toga što je na putevima Srbije danas 20 miliona vozila više nego pre dve godine, a do kraja godine može se očekivati 53 miliona, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

foto: Beta

"Naša zemlja ima koristi, građani koji žive u njoj imaju koristi što mi zaista imamo 20 miliona više, 53 miliona vozila ocekujemo do kraja godine. O tome nismo mogli ni da razmišljamo pre nekoliko godina", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je Srbija danas zemlja koja praktično svake godine završava desetine kilometara autoputeva i praktično najbrža tranzitna ruta sever-jug-istok-zapad.

foto: Marina Lopičić/Ilustracija

"Mi smo inače mnogo brža ruta nego kada bi se išlo preko Bugarske i Rumunije. Preko 150 kilometara kada govorimo o autoputevima, a u železnici čak 315 kilometara je Srbija kraća ruta nego kad se ide kroz druge države i ja sam ponosna na to što smo mi uspeli da vratimo taj saobraćaj sa nekih drugih koridora gde se odvijao, na naš koridor 10", rekla je ona.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track