Najnovije vesti

PANIKA! ZORANI MIHAJLOVIĆ STIGLA SUMNJIVA POŠILJKA! Pismo iz Kanade izazvalo haos, a unutra je bilo NEŠTO SASVIM DRUGO!
Foto: Zorana Jevtić, Kurir.rs

nepoželjna pošta!

PANIKA! ZORANI MIHAJLOVIĆ STIGLA SUMNJIVA POŠILJKA! Pismo iz Kanade izazvalo haos, a unutra je bilo NEŠTO SASVIM DRUGO!

Politika

Na kabinet potpredsednice Vlade Srbije i ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović pre dva dana stigla je, u najmanju ruku, sumnjiva koverta, u kojoj se, međutim, nije nalazilo nikakvo pismo, već neka supstanca koja podseća na prah. Isti slučaj bio je sa patrijarhom Irinejem, koji je dobio identičnu pošiljku.

Odakle su ova pisma došla, ko je pošiljalac i šta je hteo da postigne za sada nije poznato, ali ono što se zna jeste da je reagovala policija u oba slučaja.

Kako navodi izvor iz Vlade Srbije, sve se desilo oko podneva, kada je u njen kabinet, kao i svakoga dana, stigla pošta iz glavne pošte Vlade Srbije.

Policija odmah reagovala

foto: Beta/Miloš Miškov

- U prvom trenutku ništa nije bilo čudno, ali je sekretarica pošto je uzela pismo u ruke primetila da je iz njega ispao neki prah. Njoj je to odmah bilo sumnjivo, pa ga je bez otvaranja stavila u drugi koverat, i obavestila ministarku šta se desilo. Mihajlovićeva je rekla da se odmah pozove policija - priča izvor iz Vlade Srbije.

Kako navodi, ni sekretarici ni zaposlenima u kabinetu nije bilo prijatno kada su čuli šta se desilo, tim pre što ovakvih slučajeva do sada nije bilo.

- Policija je odmah došla, uzeli su otiske sa koverte, a naknadno su obavestili kabinet da u njemu nije bilo nikakvog pisma, već samo beli prah sa nekim čudnim opiljcima, ali još ne znaju koji je materijal u pitanju. Ono što je poznato, jeste da nije reč o eksplozivu - priča naš izvor.

Takođe, kako navodi, na samoj koverti nije bilo ni pečata grada odakle je došlo, a markica na koverti, na kojoj piše "Kanada", poništena je hemijskom olovkom, a ne pečatom, kako bi trebalo.

Pismo je naslovljeno sa "Mrs. Zorana Mihajlović", navodi se adresa vlade Srbije, a ime grada i države ispisano je na engleskom jeziku. Takođe, na kovertu je zalepljena plava markica na kojoj piše da je pošta stigla avionom.

- S obzirom na sve ovo, nije nemoguće da je pismo samo predato na pisarnici Uprave za zajedničke poslove u Nemanjinoj 22, i da je odatle stiglo u kabinet - navodi izvor "Blica".

Sumnjiva koverta i u SPC

foto: Beta/Miloš Miškov

Na adresu srpske Patrijaršije u Beogradu koverat iste sadržine stigao je i za patrijarha Irineja, u kome je takođe bio prah.

- Prah je tamnije boje, nema nikakav miris. Količninski, bilo ga je malo. Odmah po prijemu i otvaranju koverte, pozvali smo policiju - kažu u beogradskoj Patrijaršiji.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...