Najnovije vesti

ŠAPIĆ NEĆE U SAVEZ ZA SRBIJU: SPAS će samostalno izaći na sledeće izbore
Foto: Damir Dervišagić

predsednik opštine novi beograd

ŠAPIĆ NEĆE U SAVEZ ZA SRBIJU: SPAS će samostalno izaći na sledeće izbore

Politika

BEOGRAD - Predsednik opštine Novi Beograd i novoformiranog Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da na narednim izborima njegova stranka želi da učestvuje samostalno.

Šapić je u intervjuu za NIN rekao da nije tačno da SPAS, koji je formiran prošlog meseca, ima ulogu da oduzme glasove opoziciji okupljenoj u Savezu za Srbiju, navodeći da ne može da oduzima glasove od ljudi koji su uz politike izlazili, pa se u nju vraćali.

foto: Damir Dervišagić

"Janković je bio zaštitnik građana, Djilas predsednik Košarkaškog saveza, a Jeremić predsedavajući, a posle toga je radio na kandidaturi za generalnog sekretara UN - to je sve u redu i svako ima pravo da odlazi i da se vraća, ali ne razumem kako smo doši do toga da ja nekome nešto uzimam", rekao je Šapić.

Kaže i da se opozicija ne može okupljati oko toga da se ne izlazi na izbore bez ravnopravnih uslova.

"Tu odluku je doneo neko unutar Saveza za Srbiju, a dok sam se ja na Novom Beogradu 2016. godine samostalno borio, nikoga nije interesovala ta tema", naveo je.

Dodaje da je on opozicija i na nivou države i grada, a da je samo na Novom Beogradu vlast.

Na pitanje da li je SPAS opoziciona stranka kojoj bi moglo da bude mesto u Savezu za Srbiju, Šapić je upitao zašto je taj Savez standard u koji, ako se ne uklope, nisu opozicija.

foto: Damir Dervišagić

"Kada se desio moment da moram da gledam sta neko radi, da mi se ne zameri, ako radim drugačije. Ovo je logičan sled stvari, grupa građana na nivou opštine, pa na nivou grada, pa pravljenje stranke", rekao je Šapić.

Naveo je i da SPAS nema bilo kakve veze sa SNS ni sa Savezom za Srbiju, a da će njegova stranka učestvovati na izborima iako opozicija odluči da izbore bojkotuje.

Kako je objasnio, SPAS ima poseban program za lokalni nivo na kojem su spremni za savez i saradnju sa različitim grupama građana i udruženjima, a na nacionalnom nivou želi da nastupa samostalno.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...