Gordon razgovara sa Tadićem

Razgovori

Gordon razgovara sa Tadićem

Politika -
U DS-u nisu precizirali mesto i vreme večerašnjeg susreta, kao ni to koje su teme razgovora

BEOGRAD - Pomoćnik državnog sekretara SAD Filip Gordon, sastaće se večeras u Beogradu sa predsednikom Demokratske stranke (DS) Borisom Tadićem, rečeno je u DS-u.

U DS-u nisu precizirali mesto i vreme večerašnjeg susreta, kao ni to koje su teme razgovora.

Kako je ranije najavljeno, Gordon će se sutra sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u zgradi Predsedništva.

Za ponedeljak je predviđen i susret američkog zvaničnika sa mandatarom za sastav nove srpske vlade Ivicom Dačićem.

Stejt department je u petak saopštio da će američki diplomata zadužen za evropska i evroazijska pitanja tokom posete preneti srpskim zvaničnicima podršku SAD za formiranje nove vlade od koje očekuje razvojnu, evropsku orijentaciju, uz jačanje odnosa sa susedima, a posebno sa Kosovom.

Gordon boravi u Beogradu u sklopu turneje od 6. do 12. jula tokom koje je posetio Francusku i Hrvatsku, a posle sastanaka sa srpskim zvaničnicima odlazi u posetu Kosovu.

Američki diplomata je u subotu bio na Kroacija samitu u Dubrovniku gde je negirao da američka vlada utiče na formiranje vlade u Srbiji.

Gordon je u Beograd došao posle svog zamenika, zaduženog za južnu i srednju Evropu, Filipa Rikera, koji je prethodnih dana razgovarao sa brojnim srpskim zvaničnicima i stranačkim liderima, a glavne teme bile su formiranje nove vlade Srbije i Kosovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track