Najnovije vesti

OVO JE BRUKA I SRAMOTA! SRAMNA NESPOSOBNOST KFORA I KPS: Ne mogu da obezbede ni posetu Vučića, a treba da štite Srbe na Kosovu! VIDEO
Foto: Filip Plavčić, Printscreen

NAPETO NA KOSOVU

OVO JE BRUKA I SRAMOTA! SRAMNA NESPOSOBNOST KFORA I KPS: Ne mogu da obezbede ni posetu Vučića, a treba da štite Srbe na Kosovu! VIDEO

Politika

Sve prilaze selu Banje, koje je danas trebalo da poseti predsednik Aleksandar Vučić, blokirali su veterani OVK, javljaju izveštači Tanjuga.

 

Na prilazu selu putem iz pravca Zubinog Potoka je velika blokada, traktor, ispred koje je zapaljeno seno, na koje prisutni Albanci nabacuju nove gomile.
Oko 9,30 dovezen je i traktor i gume koje pale.

 

 

Kod barikade je jedna patrola Kfora, sa dva pripadnika te misije, kao i KPS, koji ne dozvoljavaju prolaz izveštačima Tanjuga. Oni samo posmatraju događaje, ali ništa ne preduzimaju na uklanjanju blokade.

 

 

Na mestu na kojem je zaustavljena ekipa Tanjuga je i generalni sekretar vlade Srbije Novak Nedić, koji se takođe bio uputio u srpsku enklavu u Banjama Prema nezvaničnim informacijama, do kojih je Tanjug došao u Kosovskoj Mitrovici, blokadu su organizovali veterani OVK, a po nalogu predsednika kosovske skupštine, bivšeg komandanta OVK i neformalnog "šefa" Kosova, Kadrija Veseljija.

 

Prilaz selu blokiran je i iz drugih pravaca.

 

 

 

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...