Najnovije vesti

VULIN: Ukidanje najviše borbene gotovosti nakon procene da su smetnje smanjene
Foto: Dragana Udovičić

očekuje se razgovor sa vučićem i mojsilovićem

VULIN: Ukidanje najviše borbene gotovosti nakon procene da su smetnje smanjene

Politika

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će stanje najviše borbene gotovosti na jugu Srbije biti ukinuto kada se proceni da su "smetnje smanjene".

Vulin je za RTS kazao da će se o smanjenu borbene gotovosti odlučiti nakon njegovog razgovora sa načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić koji je i vrhovni komandant Vojske RS naredio je da se vojska stavi u stanje najviše borbene gotovosti pošto je u subotu, 29. septembra predsednik Kosova Hašim Tači došao na jezero Gazivode u pratnji nekoliko desetina pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU.

Vulin je rekao da je Kfor znao šta se dešavalo na jezeru Gazivode, ali da se "pravio nevešt".

Komentarišući posetu Vučića Moskvi, koji je juče dva sata razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, Vulin je rekao da je Putin želeo da čuje stav "čoveka kome politički veruju i koji ima snagu da pokreće stvari u regionu".

"To je poruka čitavom svetu da u ovom trenutku kada je Srbiji teško, kada trpi brojne provokacije, ima moćnih zemalja koji hoće da podrže Srbiju", rekao je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...