PRIJEM POVODOM DANA UJEDINJENJA: Srbija može uvek da računa na podršku Nemačke
Foto: Damir Dervišagić

NEMAČKA AMBASADA U SRBIJI

PRIJEM POVODOM DANA UJEDINJENJA: Srbija može uvek da računa na podršku Nemačke

Politika -

Budućnost Srbije leži u Evropskoj uniji, poručio je ambasador Nemačke Tomas Šib

Srbija uvek može da računa na podršku Nemačke, rekao je juče nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib, na prijemu koji je priredio povodom Dana nemačkog ujedinjenja.

foto: Damir Dervišagić

- Čvrsto sam uveren da budućnost Srbije i zemalja zapadnog Balkana leži u Evropskoj uniji i da će one obogatiti EU. Na tom putu ima još dosta posla. Utoliko me više raduje što je Vlada Srbije svesrdno prihvatila izazove ovog puta - rekao je Šib.

foto: Damir Dervišagić

Pad Berlinskog zida i ujedinjenje Nemačke, dodao je ambasador, označavaju kraj jednog veka koji je u celoj Evropi bio obeležen ratom, razaranjem, patnjom, nevoljom i nezamislivim zločinima koji su pokrenuti na tlu Nemačke.

foto: Damir Dervišagić

- Gledajući unazad na, na prvi pogled nerešive međunarodne konflikte, nemačko ujedinjenje izgleda kao čudo, ali istovremeno pokazuje da su promene i pomirenje mogući, a za to su potrebni istrajnost i politička hrabrost. Ovo je najduži period mira koji smo imali u Evropi. Jedinstvo i raznolikosti su simbol Evrope - rekao je Šib.

1 / 23 Foto: Damir Dervišagić

Prijemu su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, ministri Zoran Đorđević i Goran Trivan, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, poverenica za ravnopravnost Brankica Janković, narodni poslanik Muamer Zukorlić i brojni predstavnici diplomaatskog kora i političkog i javnog života.

(Kurir.rs/S. Slamnig Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track