Najnovije vesti

VUČIĆ O KIM: Daleko smo od bilo kakvog kompromisnog rešenja! Nijedan akt nećemo doneti a da pre toga ne pitamo narod
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

predsednik u kliničkom centru srbije

VUČIĆ O KIM: Daleko smo od bilo kakvog kompromisnog rešenja! Nijedan akt nećemo doneti a da pre toga ne pitamo narod

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se zalaže za kompromis kada je u pitanju kosovski problem, ali da ne želi da iznosi bilo kakve detalje jer nema ničeg konkretnog.

 

"Mi treba da uspostavimo granicu, jer ja ne znam gde je danas granica, ja znam šta piše, a kada odem na Kosovo sačeka me neka druga granica. Ja sam tražio kompromis koji bi bio mučan za obe strane, ali bi bio svakako bio kompromis. O detaljima ne govorite ako nemate ničega, a mi još nismo postigli kompromis sa drugom stranom, u ovom trenutku nemam nikakve deltaje koje bibh mogao da kažem narodu. Ali budite sigurni da nikada nijedan akt nećemo doneti pre provere kod naroda i narodne skupštine. A da li ćemo imati šta da proveravamo, plašim se da ne", rekao je predsednik. 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Vučić je rekao da je Srbija svetlosnim godinama daleko od bilo kakvog kompromisnog rešenja. 

 

"Zato sam veoma zabrinut zbog pretnje osnivanja kosovske vojske, Interpola, a čujem da će da stave na dnevni red skupštine da se kažnjavaju oni koji ne brane tekovine borbe oslobodilačke vojske Kosova", rekao je predsednik. 

 

On je rekao da Srbija neće učestvovati u "ludilu", ali da će se boriti da očuvamo mir i stabilnost. 

 

"Moramo da sebe sačuvamo i naš narod, kao i našu decu", rekao je on. 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Na  pitanje da li će se sastati sa Hašimom Tačijem u Parizu, Vučić je rekao da misli da ne postoji bilo kakva mogućnost da do susreta dođe, ali da ako će to pomoći u tome da se dođe do rešenja, da je on voljan da se sastane. 

 

 

 

(Kurir.rs)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...