SUD ZA ZLOČINE OVK DA HAPSI HARADINAJEVOG BRATA! Imaju priznanje ZLOČINCA Nasima Haradinaja! Oštre reakcije na monstruozno svedočenje prištinskog teroriste!
Foto: Kurir

Hladnokrvno Priznanje brata kosovskog premijera

SUD ZA ZLOČINE OVK DA HAPSI HARADINAJEVOG BRATA! Imaju priznanje ZLOČINCA Nasima Haradinaja! Oštre reakcije na monstruozno svedočenje prištinskog teroriste!

Politika -

Nasim Haradinaj javno priznao da je počinio zločine nad srpskim vojnicima, ali da se ne plaši novoformiranog Specijalnog suda za zločine OVK na Kosovu i Metohiji

Klan Haradinaj, koji je činio okosnicu terorističke OVK, ne samo da se ne kaje za svoje zločine nad Srbima već se njegovi pripadnici javno žale što nisu ubili onoliko Srba koliko su želeli! Nasim Haradinaj, brat od strica kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, hladnokrvno je rekao da je ubijao srpske vojnike i da se ne plaši novoformiranog Specijalnog suda za zločine OVK na KiM.

foto: Kurir

- Ubijao sam srpske vojnike kada god sam imao prilike. Kažem svojoj porodici da mi je žao što ih nisam pobio onoliko koliko mi je bio ćef. Žao mi je što su mi prijatelji ubijeni, ali mi je drago što sam ubijao Srbe - izjavio je u emisiji "Frontal" Nasim Haradinaj, inače predstavnik veterana zločinačkog OVK.

Osim što se ne kaje zbog krvi na rukama, Haradinaj poručuje da se i ne boji Suda za zločine OVK. Naprotiv, poručuje da je revoltiran zbog osnivanja te institucije, koja je, kako kaže, nepravedno osnovana da jednostrano tretira ratne zločine i "sudi Albancima, a ne Srbima" (?!).

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je Haradinaja da poseti centralnu Srbiju i uveri se u delovanje srpske vojske i pravosuđa.

foto: Dragana Udovičić

- Ako mu nije bilo dovoljno, neka pređe administrativnu liniju, pružićemo mu priliku da upozna srpskog vojnika, a onda i srpskog sudiju. Očekujem od Suda za zločine OVK da Haradinaja odmah privede i procesuira. Nadam se da je jasno šta bi se desilo na Balkanu kada bi ovakvi neosuđeni krvoloci imali vojsku. Očekujem reakciju Unmika i Kfora, ali i EU, ili će se opet pokazati da srpske žrtve nisu vredne zaštite i pomena - izjavio je Vulin za Kurir.

I bivši direktor VBA Momir Stojanović kaže da bi posle ovako arogantnog nastupa Haradinaja morale da reaguju nadležne institucije:

foto: Zorana Jevtić

- Pitanje je šta sada čeka taj nesrećni Sud za zločine OVK. Ovo je optužnica na keca. Imaju priznanje zločinca da je ubijao. Neka sada reaguju njihovi mentori sa Zapada. Inače, taj Nasim ne govori ništa što ne misli Ramuš Haradinaj, zbog čega je sve jasnije da će sa takvim liderima u Prištini biti teško postići bilo kakav dogovor o problemu Kosova.

I. Kljajić-B. Bojić/Foto: Kurir, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

Klan Haradinaj Braća po krvi

Nasim Haradinaj nije jedini problematični brat kosovskog premijera. Skoro čitava porodica Haradinaj, sa Ramušem na čelu, povezuje se sa terorističkom OVK, kriminalom, ilegalnom trgovinom oružjem, drogom, akciznom robom, kradenim vozilima, kao i reketiranjem albanskog stanovništva.

Možda najsporniji je rođeni brat Daut, koga nazivaju Cufi i Obogaljeni, a koji je, prema pisanju kosovske štampe, sada u kriminalnim poslovima, dok se ranije bavio terorizmom.

Njega su i međunarodni istražitelji označili kao glavnog organizatora likvidacija neprijatelja klana Haradinaj, svedoka protiv Ramuša u Hagu, političkih protivnika. Upravo je on, kako se navodilo, među prvima koji će se naći na optuženičkoj klupi Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Činjenice - Nasim Haradinaj je potpredsednik udruženja takozvanih veterana OVK - bio među najvećim zagovornicima ukidanja Specijalnog suda za ratne zločine OVK - zahtev odbila međunarodna zajednica, a on revolt iskalio na doskorašnjem ambasadoru SAD u Prištini Gregu Delaviju, koga je nazvao "pajacem" i "čobaninom"

Brojčano stanje Srba na KiM 194.190 živelo je Srba na Kosovu 1991. 26.000 živi trenutno prema popisu

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track