POSLE MUČNOG SNIMKA NA FEJSBUKU KOJI JE ZGROZIO SRBIJU, REAGOVALO TUŽILAŠTVO U PANČEVU:  Policija da pronađe vozača koji je vukao magarca po putu (VIDEO 18+)
Foto: Facebook Printscreen

užasno

POSLE MUČNOG SNIMKA NA FEJSBUKU KOJI JE ZGROZIO SRBIJU, REAGOVALO TUŽILAŠTVO U PANČEVU: Policija da pronađe vozača koji je vukao magarca po putu (VIDEO 18+)

Srbija -

PANČEVO - Snimak na Fejsbuku koji je zgrozio Srbiju, a na kojem se vidi kako vozač automobila muči magarca besomučno ga vukući po putu, dospeo je i do pančevačkog tužilaštva koje je naložilo policiji da prikupi informacije o vozaču koji je mučio nesrećnu životinju.

U Krivičnom zakoniku postoji krivično delo - Ubijanje i zlostavljanje životinja, a tamo je navedeno da “Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.”

Posle uvida u snimak tužilaštvo je naložilo policija da prikupi informacije o ovom slučaju, odnosno izjave od aktera.

Posle policijskog izveštaja tužilaštvo će utvrditi osnov za dalje delovanje po zakonu. Prema nekim saznanjima mučenje magarca snimljeno je na teritoriji grada Pančeva. Najverovatnije negde ka Jabuci...

(Kurir.rs/013Pančevo/Foto: Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja