DETALJI TEŠKOG UDESA SOCIJALISTE MILIĆEVIĆA: Samo mu je POJAS spasao život, poslanik OPERISAN 2 PUTA
Foto: Dragana Udovičić, Patak online

Lekari valjevskog urgentnog centra na nogama

DETALJI TEŠKOG UDESA SOCIJALISTE MILIĆEVIĆA: Samo mu je POJAS spasao život, poslanik OPERISAN 2 PUTA

Politika -

VALJEVO - Potpredsednik Narodne skupštine i narodni poslanik SPS Đorđe Milićević (41) iz Valjeva teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 5 časova, a kako saznajemo, on je bio vezan sigurnosnim pojasom, što mu je spaslo život.

foto: Zorana Jevtić

Kako saznajemo, do nesreće je došlo u selu Bajevac, na regionalnom putu Ub-Slovac, kada je njegov vozač Dejan Jakovljević (34) iz Valjeva, koji je bio za volanom „škode oktavije“, sleteo sa puta i udario u podzid. Srećom, vozilo se kretalo brzinom od između 65 i 70 kilometara na sat.

Milićević i njegov vozač su zadobili teške telesne povrede i zbrinuti u u Urgentnom centru valjevske bolnice. Sumnja se da je Milićevićev vozač zaspao za volanom ili mu je pozlilo.

foto: Patak online

U salu valjevskog Urgentnog centra hitno je stigao i državni sekretar Ministarstva zdravlja i član SPS, hirurg Vladimir Đukić koji je odmah po nesreći došao da pomogne kolegama lekarima. Milićević je zadobio brojne povrede unutrašnjih organa, kao i prelome, i njegova operacije su trajale nekoliko sati. Jedina se oglasila portparolka valjevske bolnice Kristina Paramentić, koja je rekla da je jutros od 8 časova trajala borba valjevskih hirurga.

"Stabilizovani su vitalni parametri i povređeni se nalaze u šok sobi i biće na posmatranju. U pomoć je pristigao profesor Vladimir Đukić. Po njegovim rečima pacijenti su maksimalno zbrinuti i sve što je moglo da se operativno uradi je urađeno. U pitanju su poliotrauma, višestruke telesne povrede ekstremiteta trupa abdomena opasne po život, ali su se hirurzi izborili i stabilizovali stanje", rekla je portparolka valjevske bolnice.

foto: Zorana Jevtić

Na pitanje da li je Milićević životno ugrožen ona je odgovorila da "dok god je pacijent u šok sobi nemoguće je reći da li je životno ugrožen ili ne".

"U takvom stanju se ne razmatra transport, jer bi pogoršali stanje i vitalne parametre dok ne bude potpuno stabilizovan“, dodala je portparolka valjevske bolnice.

(Kurir.rs/S.S./Foto: Patak online, Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track