MERKELOVA SE OGLASILA OKO SITUACIJE NA KOSOVU: Podržavam dijalog Beograda i Prištine, ali oko promene granica sam veoma zabrinuta
Foto: EPA / Omer Messinger

stav kancelarke

MERKELOVA SE OGLASILA OKO SITUACIJE NA KOSOVU: Podržavam dijalog Beograda i Prištine, ali oko promene granica sam veoma zabrinuta

Politika -

Nemačka kancelarka Angela Merkel navela je u pismu bivšem kosovskom premijeru Isi Mustafi, da je nastavak dijalog Beograda I Prištine veoma važan u cilju normalizacije odnosa, ali da je zabrinuta zbog debate o promeni granice, prenela je Koha.net.

"Veoma je važno nastaviti dijalog sa Srbijom, uz posredovanje Evropske unije u cilju normalizacije odnosa. Debata o promeni granica, kod mene, izaziva veliku zabrinutost", navela je Mekelova u odgvoru na pismo koje joj je Mustafa uputio krajem septembra.

Mustafa, koji je lider najuticajnije opozicione DSK, pisao je Merkelovoj I ministrima spoljnih poslova svih članiica EU u vezi sa stavovima njegove stranke o dijalogu Beograd i Prištine.

Kako se navodi, Mustafa je odgovor Merkelove primio pre nekoliko dana, ali ga je objavio danas, nakon što je kosovski parlament u četvrtak odbio da izglasa rezoluciju DSK, kojom se Hašimu Tačiju zabranjuje da u dijalogu sa Beogradom razgovara o razgraničenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja