VUČIĆ NA PEŠTERU: Priština ima većinu za Interpol, ali borićemo se, videćemo...
Foto: Printscreen RTS

Nemačka će podržati članstvo Kosova u toj organizaciji

VUČIĆ NA PEŠTERU: Priština ima većinu za Interpol, ali borićemo se, videćemo...

Politika -

PEŠTER - Da je glasanje za članstvo Kosova u Interpolu tajno, naše nade bile bi veće, ocenio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te primetio da nije sporno da će Nemačka podržati članstvo Kosova u toj organizaciji, kao ni da Priština ima dvotrećinsku podršku.

Vučić je dodao da su šanse da se to članstvo i desi ogromne, ali da će Srbija nastaviti da se bori i da pokušava da to spreči.

Komentarišući pismo koje je Ramuš Haradinaj objavio, a u kojem navodi da će Nemačka podržati ulazak Kosova u Interpol, Vučić je rekao da nemačka podrška nije sporna i da Kosovo ima dvotrećinsku većinu, a odnos je otprilike 98 prema 43 u njihovu korist.

"Ali, mi se borimo, pokušavamo. Pre dva dana bih rekao da nemamo nikavu šansu za ENTSO. Njihove šanse su ogromne, svi rade za njih, Amerikanci, Nemci, Francusi, Englezi... Mi smo mali, imamo nekoliko prijatelja i molimo druge da nam pomognu. A, možda bude neko iznenađenje, videćemo...", rekao je Vučić.

Kako je rekao, glasa se tajno, ali ne sasvim, jer se glasovi mogu proveriti na

osnovu toga ko je pritisnuo koje dugme.

"Da je glasanje sasvim tajno, rekao bih da su nam nade veće. Ovako, glasanje nije baš savim tajno...Svejedno, borićemo se do poslednjeg trenutka", podvukao je predsednik.

"A, što se tiče Haradinaja, voleo bih da su malo odgovorniji... Ali, ovako šta da radite...", zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: RTS printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track