VUČIĆ NIJE PRIČAO SA TAČIJEM U PARIZU: Nije bilo potrebe, a i ono u Briselu nije bilo neko sjajno veče
Foto: Marina Lopičić

dan primirja

VUČIĆ NIJE PRIČAO SA TAČIJEM U PARIZU: Nije bilo potrebe, a i ono u Briselu nije bilo neko sjajno veče

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije bilo nikakve potrebe da razgovara sa Hašimom Tačijem u Parizu i naveo da su se videli pre nekoliko dana u Briselu, uz ocenu "nije bilo neko sjajno veče".

Vučić je odgovarajući na pitanja novinarima u Parizu, gde je prisustvovao obeležavanju 100 godina od obeležavanja završetka Prvog svetskog rata, a u vezi pominjanja u medijima mogućnosti njegovog susreta sa Tačijem uz posredovanje svetskih lidera rekao:

"Pretpostavljam da nije bilo potrebe za tim. Sreo sam ga u Briselu pre dve, tri večeri i nije bilo baš neko sjajno veče. A ne može da bude sjajno veče kada vam neko uvodi poreze ili takse - kako da bude".

On je na pitanje o "razgraničenju" i da li je o tome razgovarao sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel naveo da je o tome davno razgovarao sa njom i da mu je i tada rekla da se tome protivi kao da bi bila mnogo oštrija u reagovanju da nije on u pitanju jer ceni šta je sve uradio za Srbiju i stabilnost regiona.

Ponovio je da je i tada rekao da govori ono što misli i da se toga drži, ali i da ražume poziciju Nemačke.

"Kada govorite o Pandorinoj kutiji - o kojim granicama govorite?", upitao je Vučić i dodao da svi koji o tome pričaju, kao i neki kod nas, zaboravljaju da kažu da pri tome misle o granicama takozvanog nezavisnog Kosova.

"A, znamo li mi gde su granice kada Rusija, Španija, Nemačka, Srbija, svi govore drugačije", kaže Vučić.

Na granice Španija gleda na jedan, kaže srpski predsednik, a Italija na drugi način, Rusija na jedan, a SAD drugi, Kina na prvi, Nemačka na drugi način, i sve to treba rešavati kako bi imali mir i da ne bi brinuli da li će neka "luda glava da uvodi takse, ili vojsku na sever Kosova".

Kako je naveo, ekstrema ima svuda, tako kod nas imamo one koji su za nezavisno Kosovo i dali bi i Kragujevac samo da se "ratosiljaju svega", sa fašistima koji prebijaju žene, a govore da je "naše sve do Valone", a sve zarad jednog istog cilja - kako da obore Vučića sa vlasti.

Naglasio je da je poltika normalne, pristojne i moderne Srbije politika kompromisa i razumevanja i zaštite nacionalnih i državnih interesa.

Odgovarajući na pitanja u vezi razgovora koje je imamo sa Merkel o KiM, Vučić je ponovio da nema šta da se priča o nekom rešenju u momentu kada ni Cefta sporazum, zbog nekih u Prištini ne može da se ispoštuje, te ponovio da smo miljama daleko od nekog dogovora.

On je rekao da se naslušao tih teorija zavere i podsetio na jednog političara, koji je pričao da će 4. novembra biti referenduma i izbora, a taj datum je prošao. Gde je taj referendum, upitao je Vučić i dodao da je "taj pouzdano znao šta će se dešavati posle prethodne posete koju je imao Parizu i sastanka sa Makronom, ali nikako da objasni odakle mu sedam miliona evra, ili jedan drugi 25 miliona evra koje su opljkačkali...".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja