Najnovije vesti

VUČIĆ: Gruevski je u Mađarsku ušao iz Srbije
Foto: PrintScreen TV Happy

POLITIKA-SRBIJA-VESTI

VUČIĆ: Gruevski je u Mađarsku ušao iz Srbije

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski iz Makedonije ušao u Albaniju, zatim u Crnu Goru i preko Srbije u Mađarsku 12. novembra, dan pre raspisivanja međunarodne poternice.

Vučić je gostujući sinoć na televiziji Hepi rekao da je Gruevski napustio Srbiju pre raspisivanja poternice i da bi "njegovo hapšnje dok je prolazio kroz Srbiju značilo otmicu".

Gruevski je napustio Makedoniju i ušao na teritoriju Albanije. Odatle je preko prelaza Božaj prešao u Crnu Goru. ;Zatim je preko Graničnog prelaza Gostun 11. novembra u 22.27 ušao u Srbiju, a iz Srbije u Mađarsku preko prelaza Horgoš 12. novembra, rekao je Vučić.

"Tek 13. novembra, u 19.35, dostavlja nam se međunarodna poternica od Interpola koju je Makedonija raspisala", kazao je Vučić. ;On je naveo i da je "sve urađeno u skladu sa zakonom".

"Da smo Nikolu Gruevskog hapsili dok je prolazio kroz našu zemlju, to bi bila otmica. Mi nismo divlja zemlja i ne možemo da hapsimo nikoga", rekao je Vučić.

On je dodao i da "Srbija nema loše odnose sa Makedonijom". ;"Oni su nama jedan od najbližim naroda i dobre odnose ćemo tek da imamo", rekao je predsednik Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije objavilo je 13. novembra uveče međunarodnu ;poternicu ;za bivšim makedonskim premijerom ;Gruevskim, koji je pobegao u Mađarsku da bi izbegao izdržavanje zatvorske kazne.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...