MILOVAN DRECUN O IDEJI PAKTA PROTIV SRBIJE: Priština će se sama saplesti o ono što radi
Foto: Stefan Jokić

antisrpski pLAN

MILOVAN DRECUN O IDEJI PAKTA PROTIV SRBIJE: Priština će se sama saplesti o ono što radi

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da Priština pokušava da stvori antisrpski pakt nakon niza neuspeha na međunarodnom planu.

foto: Zorana Jevtić

"Posle niza neuspeha na međunarodnom planu da nekako ojačaju tu samoproglašenu državu, ne mogu da postanu članica Uneska i Interpola, niti da dobiju viznu liberalizaciju, Priština nastoji da stvori jedan antisrpski pakt sa onim državama kojima nije cilj poboljšanje međususedskih odnosa, već nanošenje štete Srbiji i srpskom narodu", rekao je Drecun za Prvu televiziju.

Kako je naveo, pokušavaju tim razgovorima sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Makedonijom da naprave neku vrstu saveza kako bi udruženi mogli da nanose što je moguće veću štetu Srbiji i da je slabe.

Prema Drecunovim rečima, Albanija je u stvari ta koja rukovodi tim savezom.

"Naravno, Hodžaj nije spomenuo Albaniju, a Albanija je ta koja je svakako u tom savezu i koja rukovodi svim tim", smatra Drecun.

On kaže i da ne mogu da računaju da će pridobiti BiH zbog Republike Srpske, da Mađarska ima veoma stabilne i dobre odnose sa Srbijom i sigurno ne bi ušla u takvu destabilizujuću aktivnost koja je potpuno anticivilizacijska,

Rumunija nije priznala Kosovo kao državu, Bugarska ima veoma opreznu politiku, a Grčka to ne može da radi".

foto: Vladimir Šporčić

"Kada sve to pogledate Priština postaje glavni činilac destabilizacije čitavog regiona i vuče ga unazad", naglasio je Drecun.

On smatra i da je cilj Prištine dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom.

"Verujem da će Priština opet da se saplete o ono što sama radi. Mislim da oni idu na dalje zaoštravanje sa Beogradom, želi da spreči mogućnost postizanja bilo kakvog kompromisnog rešenja", zaključio je Drecun, prenosi B92.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track