STEFANOVIĆ O NAPADIMA PRIŠTINE: SAD i EU imaju načina da ih privole da poštuju sporazume
Foto: Marina Lopičić

reakcija

STEFANOVIĆ O NAPADIMA PRIŠTINE: SAD i EU imaju načina da ih privole da poštuju sporazume

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom sednice Saveta bezbednosti UN, da niko ne može da ga ubedi da SAD i Evropska unija nemaju načina da privole Prištinu da poštuje sporazume koje je potpisala, pa čak i sopstveno zakonodavstvo.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je za Srbiju najvažnija borba da se očuva bezbednost Srba na Kosovu, jer su tu najugroženiji, ali da ga brine što se u delu medjunarodne zajednice ne prihvataju argumenti Srbije, iako su svi argumenti na njenoj strani.

"Pa tako nije važno da se poštuje Ustav Srbije, Rezolucija 1244, Kumanovski

sporazum, Briselski sporazum, SSP i Cefta sporazum, pa čak ni usmeni sporazumi koje imamo sa Kforom. Ne može niko da me ubedi da SAD i EU ne može da ih privoli da poštuju to što su potpisali, pa čak ni ono što stoji u njihovom zakonodavstvu", rekao je Stefanović.

On je rekao da nigde nije čuo da su u Prištini dužni da poštuju makar svoj Ustav.

"Ne znam šta će biti na Savetu bezbednosti, to je bitka koja nije laka i imaćemo mnogo protivnika, ali to je jedini ozbiljan i jedini odgovoran potez koji imamo", rekao je Stefanović i dodao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić imati ozbiljne razgovore sa državama koje čvrsto stoje uz kosovsku nezavisnost, uprkos tome što su argumenti na strani Beograda.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track