Najnovije vesti

BEOGRAĐANI, OPREZNO KROZ PARK: Pala novogodišnja rasveta na Tašmajdanu; VESIĆ: Nije pala zbog snega, huligani su je uništili (FOTO)
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

sneg napravio pometnju

BEOGRAĐANI, OPREZNO KROZ PARK: Pala novogodišnja rasveta na Tašmajdanu; VESIĆ: Nije pala zbog snega, huligani su je uništili (FOTO)

Beograd

Pored grana i stabala koji su pod pritiskom snega padali na ulicama, oštetili brojna vozila, jutros se društvenim medijima šire fotografije novogodišnje rasvete u Tašmajdanskom parku koja se usled veće količine snežnih padavina srušila na zemlju. 

Usled snega koji se taložio na vrhu zlatnih krugova, koji su postavljeni na šetačkoj stazi na Tašmajdanu, rasveta se srušila i pala na zemlju.

 

Građanima se preporučuje da izbagavaju da prolaze ispod ovih zlatnih prstenova u parku. 

 

Vesić: Nisu pali zbog snega, već uništeni

 

U Tašmajdanskom parku u Beogradu huligani su noćas uništili 20 od 50 novogodišnjih ukrasa, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

"Presekli su prvo kablove, a potom pokušali da fizički unište sve ukrase. Na sličan način su sekli kablove i uništavali ukrase u parku Manjež", rekao je Vesić za Tanjug.

 

Istakao je da je Grad Beograd danas podneo krivičnu prijavu protiv NN lica i dodao da se nada da će oni koji su ovo uradili biti uhapšeni.

 

"Ne znam kako da nazovem te osobe koje su uništavale novogodišnje ukrase osim ološem. To što se noćas desilo u parku Tašmajdan posledica je atmosfere nasilja i netolerancije koju u našem društvu šire pojedine političke grupe koje pozivaju na nasilje nad svakim ko podržava legitimno izabranu vlast, kao i na uništavanje svega što urade ili izgrade Vlada Srbije ili Grad Beograd", rekao je Vesić.

 

Kako je dodao, oni koji su uništavali novogodišnje ukrase u parkovima Tašmajdan i Manjež treba da znaju da su uništavali imovinu svih građana Beograda.

foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

"Verujem da će ovi huligani biti uhapšeni i da će odgovarati po zakonu. Pozivam sve da se uzdrže od nasilja i ispoljavanja agresije bez obzira da li su u pitanju novinari, politički neistomišljenici ili imovina Grada, u koju spada novogodišnja rasveta... Žalosno je što su najveće žrtve ovih instruisanih huligana deca koja uživaju u novogodišnjoj čaroliji u našim parkovima sa svojim dekama i bakama. Vreme je da se sa tim prekine", poručio je Vesić.

 

Da je u Tašmajdanskom parku oštećeno 20 novogodišnjih ukrasa potvrdio je i direktor JKP "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki.

 

On je za Tanjug naveo da ukrasi nisu oštećeni zbog snega ili vetra jer je na toj lokaciji instalirano još 30 identičnih ukrasa koji trpe istu težinu snega zbog čega je, dodaje, nemoguće da se ošteti 20, a ostalih 30 ne.

 

"Pored tragova šutiranja koji se vide, na većini tih elemenata su isečeni i kablovi. Sneg ne može da dovede do isečenog kabla niti može da slomi ukras. Težina snega može da ga obori, ali da je u pitanju sneg onda bi bili oboreni svi ukrasi", rekao je Cincar Poposki.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...