INCIDENT U SKUPŠTINI VOJVODINE: Burno u sali i pre rasprave o budžetu
Foto: Beta/Dragan Gojić

sukob uoči sednice

INCIDENT U SKUPŠTINI VOJVODINE: Burno u sali i pre rasprave o budžetu

Politika -

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine razmatra danas predlog budžeta za 2019. godinu, u zakonom propisanom roku, ali je burno i pre rasprave, pošto je

pred početak sednice došlo do incidenta.

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu i član poslaničke grupe "Alternativa za Vojvodinu", Borislav Novaković, sukobio se u skupštinskoj sali sa šefom poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenkom Jovanovim.

Novakoviću je na reveru nosio nalepnicu sa natpisom "Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije", a Jovanov mu je, pri ulasku u salu, rekao: "Danas nalepnica, sutra nanogica".

Novaković je onda, upirući prstom u Jovanova, uzvikujući optužio Jovanova da "odlučuje o tome ko će biti osuđen", posle čega je predsednik Skupštine Ištvan Pastor rekao obezbeđenju da Novakovića izvede iz sale.

Jovanov je ponovio prisutnim predstavnicima medijima rečenicu koju je izgovorio i dodao: "Zaposlićemo novih 23.000 ljudi, one iste koje je Bora Novaković otpuštao i to će biti naš odgovor na njihovo nasilje i verbalno i fizičko, rekao je Jovanov i naglasio: "Budžet koji danas izglasavamo je za 16 milijardi veći od budžeta koji je 2012. godine ostavila prošla vlast".

Novaković i poslanici grupe "Alternativa za Vojvodinu" izašli su iz sale Skupštine Vojvodine i ispred razvili transparent sa natpisom "Slobodni mediji, slobodni izbori, slobodne institucije".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Dragan Gojić/Arhivska fotografija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track