SUĐENJE ZA ZLOČINE U KRAVICI ODLOŽENO ZA JANUAR: Nijedan od 7 svedoka nije došao u Specijalni sud
Foto: Dragana Udovičić

sud

SUĐENJE ZA ZLOČINE U KRAVICI ODLOŽENO ZA JANUAR: Nijedan od 7 svedoka nije došao u Specijalni sud

Politika -

Nijedan od sedam svedoka za ratne zločine u Kravici nije se danas pojavio, pa je suđenje odloženo za 14. januar naredne godine. Predsedavajuća veća sudija Mirjana Ilić predložila je da se pisani dokazi unesu u sudsku dokumentaciju, ali advokati optuženih to nisu želeli pa je došlo do odlaganja.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Kravicama optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica u julu 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Funkcionerka Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta izjavila je danas da je suđene za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Srebrenice 1995. godine "montiran postupak" i da država treba ozbiljnije da se bavi zaštitom prava građana.

Ispred zgrade suda okupili su se funkcioneri i pristalice SRS, od kojih su neki predvođeni Radetom ostali da prate suđenje.

(Kurir.rs/Faktor.ba/Anadolija/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track