Vučić u SAD: Nemam razloga za osmeh

lider SNS u Stejt departmentu

Vučić u SAD: Nemam razloga za osmeh

Politika -
Na konstataciju da posle susreta ne deluje optimistički, Vučić odgovorio da "ne vidi veliki razlog da se osmehuje" i dodao da je pred Srbijom težak put i mukotrpan posao

VAŠINGTON - Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je, nakon susreta u američkom Stejt departmentu, da je pred Srbijom težak put i mukotrpan posao i da će nova vlada morati da bude spremna da uradi mnogo toga što nije popularno.

On je dopisniku Tanjuga, posle razgovora sa američkim zvaničnicima, rekao da je za Srbiju važno da ide evropskim putem i da će u tome imati podršku Sjedinjenih Američkih Država. "Sprovešćemo najžešću borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i ubeđen sam da ćemo i u tome imati podršku Amerike", kazao je Vučić.

Lider naprednjaka je dodao da je bilo reči o Kosovu, i da po tom pitanju Srbiju čeka težak put. "Tražio sam od naših sagovornika da se vidi kako i na koji način kroz investicije, a ne donacije koje bi se odmah potrošile, počne dugoročno rešavanje problema nezaposlenosti", istakao je Vučić. On je ocenio da će se Srbija teško izvući iz krize ako nova vlast sve to ne uradi.

Na konstataciju da posle susreta ne deluje optimistički, Vučić je odgovorio da "ne vidi veliki razlog da se osmehuje". "Meni ništa nije smešno i ne vidim veliki razlog da se osmehujem. Za nas je važno da uradimo sve što je u našoj moći za napredak Srbije", zaključio je on.Vučić je u Stejt departmentu imao razgovore sa predstavnicima kancelarije za Evropu i evroazijska pitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja