ČLANICE GO SNS: Govor mržnje i uvrede podstiču nasilnike na nasilje nad ženama! MI ŽELIMO DA ŽIVIMO U PRISTOJNOJ SRBIJI
Foto: T.S.

vranje

ČLANICE GO SNS: Govor mržnje i uvrede podstiču nasilnike na nasilje nad ženama! MI ŽELIMO DA ŽIVIMO U PRISTOJNOJ SRBIJI

Politika -

Žene, članice Gradskog odbora SNS u Vranju najoštrije su osudile uvrede i pretnje koje su upućene ženama od strane čelnika Saveza za Srbiju. Povod njihovog okupljanja u stranačkim prostorijama u sredu kako je rečeno je poslednja uvreda koju je Sergej Trifunović uputio novinarki nazivajući je javno „ku*vom“.

Danijela Milosavljević funkcionerka Gradskog odbora SNS-a izrazila je zabrinutost navodeči da ovakav govor mržnje i ovakve uvrede kao i slobodne pretnje putem medija i tvitera daju nasilnicima mogućnost da kažu „ako oni mogu da prete i da vređaju žene koje obavljaju javne funkcije onda je i nama dozvoljeno kao nasilnicima da svoje žene i tučemo i vređamo i radimo šta god želimo.

„A kakvu poruku šalju i ženama „ćuti i trpi nasilje bilo koje vrste.To je očigledno njihov politički program, nasilje nad ženama. Žene SNS žela da istaknu da žele da žive u pristojnoj Srbiji u u kojoj će svaka žena biti poštovana bez obzira na njenu političku na versku, nacionačlnu pripadnost, ili na njenu seksualnu opredeljenost. Ne želimo nepristojnu Srbiju u kojoj lideri Saveza za Srbiju vređaju žene omalovažavaju na najgnusniji način, prete upućuju razna pogrdna imena, pretnje koje se odnose na silovanje samo zato što drugačije misle, ili zato što odgovorno rade svoj posao. Ističem da želimo pristojnu Srbiju, a ne Srbiju kakvu oni nama predlažu, da žene osuđuju i vređaju na taj način zato što prate politiku Aleksandra Vučića i SNS“, kaže Milosavljevićeva.

foto: T.S.

Ona je pozvala celokupnu javnost, sve medije i relevantne institucije da uzmu učešče i javno osude ovakav govor mržnje od strane lidera i čelnika Saveza za Srbiju. I direktorka Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljana Antić obratila se javnosti kako je rekla „kao žena, lekar humanista i kao direktor jedne velike ustanove u kojoj je odnos zaposlenih žena prema muškarcima tri prema jedan“.

„Mogu da kažem da sam ne samo protiv nasilja nad ženama rećiću da sam protiv svih vrsta nasilja protiv nasilja nad decom, nad starijim osobama. Članovi opozicije su krenuli pogrešnim putem, oni nemaju svoj program, oni nemaju načina da se izbore sa vladajućom strankom i politikom našeg predsednika koji je pokazao da miroljubivim putem rešava probleme u regionu i u Srbiji. Opozicija promovišući nasilje, na jedan najprimitivniji i nehumani način govori o ženama. Moje pitanje je posle ovog verbalnog napada na sve žene i promocije nasilja šta će biti sledeće“, kazala je direktorka ZC u Vranju dr Ljiljana Antić.

Kurir/T.Stamenković/Foto: T. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja