VUČIĆ O PKB: Neće valjda na ćilimu da odnesu zemlju
Foto: Printscreen Pink

Obraćanje u Novom Sadu

VUČIĆ O PKB: Neće valjda na ćilimu da odnesu zemlju

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio večeras da Al Dahra donosi i novu opremu u PKB i da očekuje da ta investicija uskoro bude primer uspešnog biznisa u našoj zemlji.

Vučić je rekao novinarima da će ta kompanije pored novca za kupovinu dela imovine PKB-a dati i 17 miliona evra za stočni fond.

- Verujem da ću moći uskoro da ih obiđem tamo i pokažemo koliko je to napredovalo - dodao je Vučić.

Kaže da su svi, od Fiskalnog saveta, do MMF i Sveske banke podržali rešavanje PKB-a, "zato što smo imali ljude koji su nesposobni ili koji su mnogo krali i dovodili do nemogućih gubitaka uz ogromna ulaganja države u PKB-u".

Vučić je rekao da se i tokom Svetskog ekonomskog foruma sastao sa predstavnicima Al Dahre i zamolio da PKB bude primer uspešnog biznisa, da više proizvode, kao i da plate budu više za zaposlene.

- Jer, PKB je preduzeće, oni tu zemlju ne mogu da odnesu na ćilmu arapskom ili bilo kojem drugom na neko drugo mesto - naglasio je Vučić.

Naveo je da je cilj da imamo kompanije koje će da donose profit našoj zemlji i da plaćaju poreze na dobit i sve ostale vrste poreza, a ne da država nadoknađuje gubitke.

Vučić je rekao da pre svake odluke u vezi sa rešavanjem sudbine velikih preduzeća sve mora da prođe mišljenje pravnika, tako da je i u slučaju PKB-a sve urađeno u skladu sa zakonom.

- Voleo bih da mi neko kaže kakve je sve kopucije tu bilo. Pokušaja korupcije je bilo za vreme Dragana Đilasa - dodao je Vučić i istakao da je tada vršena pljačka državne imovine i da je pokušan PKB da se dodeli nekim domaćim firmama za manje novca i to bez tendera.

Mi smo raspisali tender i javila se strana kompanija i ponudiola više, dodao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track