PUTIN ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Predsedniče, želim vam dobro zdravlje i uspehe, a bratskom narodu Srbije blagostanje i prosperitet
Foto: Marina Lopičić

čestkitku uručio ruski ambasador čepurin

PUTIN ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Predsedniče, želim vam dobro zdravlje i uspehe, a bratskom narodu Srbije blagostanje i prosperitet

Politika -

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti u kojoj se "naglašava da se saradnja Srbije i Rusije dinamično razvija u najrazličitijim oblastima".

Kako je danas saopšteno iz Predsedništva, pismo Vladimira Putina Vučiću je uručio ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

"U Rusiji se visoko cene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom", navodi se u pismu predsednika Rusije, koji je zahvalio na toplom prijemu koji mu je priredjen u Beogradu.

Putin je naveo da "računa na nastavak konstruktivnog dijaloga i zajedničkog rada na bilateralnoj i međunarodnoj agendi".

"Iskreno Vam želim dobro zdravlje i uspehe, a bratskom narodu Srbije - blagostanje i prosperitet", piše u pismu.

Vučić je zahvalio predsedniku Putinu na čestitkama.

U razgovoru sa ambasadorom Čepurinom razmotrena su pitanja bilateralne saradnje i izraženo očekivanje da će Međuvladina mešovita komisija za saradnju da konkretizuje dogovore postignute prilikom Putinove posete Srbiji, piše u saopštenju.

Čepurin je ponovio stav Rusije o pitanju Kosova i istakao da je uvođenje taksi na srpsku robu neodgovoran korak Prištine koji je ugrozio dijalog i život Srba na Kosovu.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track