VUČIĆ URUČIO ORDEN BORISOVU: Bugarska će uvek podržavati Srbiju
Foto: Printscreen

SVEČANOST NA SRETENJE

VUČIĆ URUČIO ORDEN BORISOVU: Bugarska će uvek podržavati Srbiju

Politika -

Povodom Sretenja, dana državnosti i ustavnosti Srbije, predsednik Republike Aleksandar Vučić odlikovao je danas premijera Bugarske Bojka Borisova ordenom Republike Srbije na lenti za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između dve zemlje.

Na ceremoniji u Predsedsedništvu Srbije Borisov je građanima Srbije čestitao praznik i istakao da je ovo velika čast za njega.

"Čestitam praznik, da budete živi i zdravi, da nas sve Bog sačuva kao hrišćane.

foto: TV Pink Printscreen

Hvala u ime svih u Bugarskoj koji su uložili napore tokom predsedavanja EU i koji veruju da je Srbija nerazdvojni deo Evrope, kao i da će Srbija uskoro postati član Evropske unije", rekao je Borisov.

Poručio je da želi da Srbija, sused Bugarske, bude deo Evropske unije i da zajedno rade na infrastrukturnim projektima, gasnim stanicama i da razvijaju turizam i sport.

Borisov je istakao da će dve zemlje sarađivati ubuduće.

"Ma koliko da su teške odluke koje treba da donosimo nakon ratova, verujem i vidim da Srbija ide pravim putem. Najviša vrednost je prijateljstvo i mir među narodima, upravo smo takve vrednosti izgradili sa vama", poručio je Borisov.

Kaže da će Bugarska, kao sused Srbije učiniti sve najbolje što može za Srbiju.

"Sa Vučićem idemo putem prijateljstva i realizacije projekata", istakao je bugarski premijer.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track