PROTEST OPOZICIJE ODRŽAN ŠIROM SRBIJE: Šetnja u Užicu, Kikindi, Kraljevu...
Đilas u Užicu, Foto: Z.Š.

PROTEST OPOZICIJE ODRŽAN ŠIROM SRBIJE: Šetnja u Užicu, Kikindi, Kraljevu...

Politika -

Protesti opozicije održani su večeras i to u nekoliko gradova Srbije.

Đilas u Užicu

U Užicu je večeras održan sedmi po redu protest "Jedan od pet miliona", a u centru grada okupilo se nekoliko stotina Užičana koji su zatim prošetali glavnim gradskim ulicama.

foto: Z.Š.

Okupljenima se obratio Dragan Đilas, jedan od lidera i osnivača Saveza za Srbiju koji je rekao da je "Srbija danas zemlja laži i lopovluka iz koje svake godine ode 100.000 ljudi, ali da zemlja ima šansu da se u njoj normalnije živi, da profesori, lekari, vozači mogu da ostanu i da žive u njoj od svojih plata".

On je rekao da neće da šalje poruke o mržnji i osveti, već je potrebno da se "dogovaramo o stvarima koje su važne za budućnost Srbije".

Protest u Kraljevu

Okupljenima na Trgu Jovana Sarića obratila se Miroslava Ružičić, diplomirani inženjer arhitekture, koja je svim Kraljevčankama čestitala 8. mart i pozvala žene da dignu svoj glas i da ne pristaju da budu obična radna snaga.

foto: M.S.

Ona je podsetila da su se žene upravo na današnji dan na protestima održanim 1857. godine u Njujorku izborile za svoja prava.

- Naša je dužnost da ukažemo na sve probleme sa kojima se susreću žene u Srbiji, na zabrinjavajući stepen diskriminacije, umanjene su im plate, nisu jednake u društvu, trpe svakojake vidove nasilja, a obespravljene su i kada je u pitanju isplata penzija, naglasila je, između ostalog, Miroslava Ružičić.

Kikinda šetala po pljusku

Kikinđani su se večeras okupili na protestu po jakom pljusku. Pre toga im se obratilo pet sugrađanki, među kojima su bile Gordana Perunović Fijat i Jelena Pročikević.

foto: S.U.

Govoreći o Danu žena, one su poručileda ne žele da žive u državi u kojoj trudnice dobijaju otkaze. Novinar Saša Mikić pročitao je “pismo” tetke iz Kanade adresirano na Aleksandra Vulina, ministra odbrane.

(Kurir.rs/M.S.-S.U.-Z.Š.-J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track