NIKO GA NIJE PREPOZNAO! Muškarac je napadnut u Hagu jer je nosio srpsku zastavu, a usred incidenta pojavio se ON! I TO NA BICIKLU! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

hit detalj

NIKO GA NIJE PREPOZNAO! Muškarac je napadnut u Hagu jer je nosio srpsku zastavu, a usred incidenta pojavio se ON! I TO NA BICIKLU! (VIDEO)

Politika -

Muškarac sa srpskom zastavom verbalno je napadnut danas ispred zgrade Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, a snimak incidenta obišao je internet. Ipak, jedan detalj je mnogima promakao.

Naime, na 1:43 na pomenutom snimku pojavljuje se poznato lice. I to na biciklu. Reč je o Džefriju Najsu, bivšem haškom tužiocu.

Mnogi su prepoznali i šal koji je nosio kada je malo pre toga dao izjavu za bosanske medije uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću:

foto: Youtube printscreen
foto: Youtube printscreen

"Jako se nadam da će visina kazne ponovo biti uzeta ozbiljno u obzir, ako žalba odbrane ne uspe. Takođe, veoma je važno u kontekstu sled događaja koji su izneti tokom suđenja, da se u obzir uzme odgovornost za genocid u istočnoj Bosni u periodu nakon 1992. godine. Genocid nije nešto što se čini u datom momentu, to je proces, a ne samo jedan pojedinačni momenat", rekao je Najs.

Najs je svojevremeno, odmah po dolasku na mesto haškog tužioca ocenjen kao izraziti srbomrzac. Danas, Džefri Najs ima uspešnu profesorsku, ali i advokatsku karijeru - pred Specijalnim sudom za zločine OVK za debele pare brani najokorelije mučitelje i ubice kosovskih Srba.

Da podsetimo, Radovan Karadžić danas je pravosnažno osuđen na doživotnu robiju zbog ratnih zločina.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track