MIHAJLOVIĆEVA POZVALA ŽENE: Brinite o sebi, idite na preglede!
Foto: Marina Lopičić

poruka ministarke

MIHAJLOVIĆEVA POZVALA ŽENE: Brinite o sebi, idite na preglede!

Društvo -

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajović apelovala je na žene da redovno idu na lekarske preglede, a s obzirom da činjenicu da je rak dojke najčešći uzrok smrti žena u Srbiji i da, nažalost, ima tendenciju porasta.

"Moja poruka svim devojkama i ženama je da idu na redovne zdravstvene preglede, jer ako se bolest na vreme otkrije, izlečiva je u 90 odsto slučajeva", poručila je Mihajlovićeva u saopštenju koje je dostavljeno iz njeng kabineta.

Ona je povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke izjavila da poražavajuću statistiku po kojoj 4.000 žena godišnje oboli, a 1.600 njih umre zbog raka dojke moramo da menjamo, a ključna reč je prevencija.

"Svaki dan o tome treba da govorimo, da edukujemo i informišemo žene, ali i celo društvo o kakvom problemu je reč, da ohrabrimo žene da idu na preventivne preglede, da se posvete zdravijem načinu života, makar rekreativnom sportu, samo tako možemo biti zdrave i samo tako možemo smanjiti faktore rizika od obolevanja od malignih bolesti. Ključ je u prevenciji i redovnoj brizi o sebi", rekla je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja