HARADINAJ SRPKINJU VESNU OTERAO IZ VLADE ZBOG STATUSA NA FEJSBUKU: NATO je počinio genocid nad Srbima, godinama smo se borili protiv albanskog terorizma! (FOTO)
Foto: Printscreen, AP

smena

HARADINAJ SRPKINJU VESNU OTERAO IZ VLADE ZBOG STATUSA NA FEJSBUKU: NATO je počinio genocid nad Srbima, godinama smo se borili protiv albanskog terorizma! (FOTO)

Politika -

PRIŠTINA - Predsednik tzv. Vlade Kosova Ramuš Haradinaj smenio je zamenicu ministra pravde Vesnu Mikić iz Srpske liste zbog toga što je na Fejsbuku napisala da je NATO počinio genocid nad građanima Srbije.

foto: Printscreen/Youtube

Uz ovo Vesna Mikić napisala je i da se Srbija godinama borila protiv albanskog terorizma.

"Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namerno planiran genocid od strane NATO alijanse", napisala je Mikićeva na Fejsbuku, a zatim ekspresno smenjena.

Na ovu objavu reagovala je Ganimete Musliu, poslanica PDK u Skupštini Kosova, i zatražila od Haradinaja da Vesnu Mikić razreši dužnosti, a to se zatim na sednici tzv. Vlade Kosova i dogodilo.

"U Vladi i institucijama Republike Kosovo, nema mesta za individualnost, bez obzira na etničku pripadnost, kao ni nipodaštavaje zajedničkih evro-atlantskih vrednosti. Posebno imajući u vidu da je država Kosovo stvorena upravo na ovim vrednostima", rekao je Haradinaj i dodao da je izjava Vesne Mikić neprihvatljiva i da je zbog toga smenjena.

"Njena izjava, po kojoj je NATO bombardovanje bilo genocid nad državom i srpskim narodom je neprihvatljiva i predstavlja govor mržnje, koji je sankcionisan Ustavom i zakonom. Stoga sam razrešio dužnosti zamenicu ministra Mikić", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

(Kurir.rs/Z. Š.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track