Najnovije vesti

NEĆE PEŠAČKU ZONU NA TOPLIČINOM VENCU: Protest stanara iz zgrada oko parka Vojvode Vuka
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

centar grada

NEĆE PEŠAČKU ZONU NA TOPLIČINOM VENCU: Protest stanara iz zgrada oko parka Vojvode Vuka

Beograd

BEOGRAD - U parku Vojvode Vuka, u centru grada, danas su se okupili građani koji žive u okolnim ulicama i protive se pretvaranju tog dela grada u pešačku zonu.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako su rekli, protive se da se zatvori jedan kolovoz jednoj od jedine dve preostale komunikacije na Varoš kapiji, na potezu od Saborna crkva - Čubrina - Palas - Carice Milice, kao i da park Vojvode Vuka popločaju "vodopropusnim" pločama i pretvori u skver.

 

Stanari kažu da ih niko nije pitao da li žele da žive u pešačkoj zoni, i zato su se organizovali u udruženje građana.

 

 

Jedna od stanarki je rekla da je problem što neće moći da im priđu ni vozila hitne pomoći i vatrogasci, na primer. Gradski urbanista Marko Stojčić je ranije danas negirao tvrdnje da se potpuno ukida saobraćaj u pešačkoj zoni u centru Beograda, jer će on funkcionisati u delu Gračaničke ulice do Ulice kralja Petra.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pored toga, svaki deo pešačke zone u konačnom rešenju će imati potapajuće stubiće i vatrogasna i vozila Hitne pomoći moći će da uđu u pešačku zonu, rekao je on.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Stojčić je najavio da će u narednih nekoliko dana građanima biti podeljeni leci putem kojih će moći da se informišu o tome gde će biti kontejneri i potapajući stubići, a kuda će moći da prolaze automobili.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...