KRVAVI NOVAC MOTIV ATENTATA NA PREMIJERA: Đinđić ubijen zbog kiparskih para! BORKA JE TO ZNALA
Foto: Profimedia/Marina Lopičić

Šokantno

KRVAVI NOVAC MOTIV ATENTATA NA PREMIJERA: Đinđić ubijen zbog kiparskih para! BORKA JE TO ZNALA

Politika -

On je hteo da otkrije nekoliko tajnih računa, utvrdi iznos, napravi zapisnik i vrati ih. To ga je koštalo života, tvrdi hrvatski novinar Domagoj Margetić

Bivši premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je 2003. godine jer je pokrenuo istragu o kiparskim parama - aferi teškoj 3,5 milijardi nemačkih maraka, koje je režim Slobodana Miloševića izneo iz države devedesetih!

Tragao za istinom... Zoran Đinđić
Tragao za istinom... Zoran Đinđićfoto: Beta Milan Obradović

Ovo tvrdi Domagoj Margetić, novinar iz Hrvatske, koji se više od decenije bavi istraživanjem krvavog novca iz naše zemlje. Njemu je dokumenta za ova otkrića, kako kaže, davala nekadašnja direktorka Beogradske banke Borka Vučić, koja je inače poznata kao Slobina bankarka.

Krupni interesi

Kada je Đinđić postao predsednik vlade u januaru 2001, posebno se zalagao za istraživanje tajnih računa na Kipru. Kako kaže, hteo je da otkrije nekoliko tajnih računa, utvrdi iznos, napravi zapisnik i vrati ih. Ne shvatajući da to „nije tako naivna priča“. To je Đinđića, tvrdi Margetić, koštalo života.

Istraživao... Domagoj Margetić
Istraživao... Domagoj Margetićfoto: Medija Centar

- Iza tako velikih ubistava stoje veliki interesi i veliki biznis i pare. Tadašnji potpredsednik vlade Vuk Obradović i Borka Vučić pomogli su mi i dali dokumentaciju koja upućuje na to da je ubistvo Đinđića imalo regionalni motiv ljudi koji su stajali iza tih ratnoprofiterskih biznisa. Kada je inicirao istragu, nije znao da će ona voditi prema Zagrebu, Ljubljani i drugim centrima. Istraga bi utvrdila opasnu vezu ratnog Zagreba i ratnog Beograda i mnoge ratne tajkune koji su nastali. Utvrdilo bi se gde je Zagreb sakrivao pare za Beograd - rekao je Margetić za Klix.ba, a o tome je pisao i u svojim knjigama.

Imala sve papire... Borka Vučić
Imala sve papire... Borka Vučićfoto: Zorana Jevtić

Stručnjak za bezbednost Darko Trifunović, koji je i poznavalac afere „kiparske pare“, kaže za Kurir da su iznete Margetićeve tvrdnje vrlo utemeljene:

Mnogi mrtvi

- Đinđić je likvidiran iz više razloga, ali svakako da su motivi ubistva i kiparske pare, odnosno to što je zahtevao istragu. Domagoj je apsolutno u pravu, prisustvovao sam na sastancima njega i Verice Barać i jedno drugom su dali znatan broj dokumenata koja govore da su građani Hrvatske i Srbije sistemski opljačkani od pseudoelita. Zbog kiparskih para su mnogi izgubili život ili su dobijali teške batine.

Neverovatno otkriće

PARE ZA MILOŠEVIĆA PRALI HRVATI

foto: Profimedia

Margetić je otkrio i tajne račune Zagreba i Beograda koji su postojali devedesetih: - Dokumenta mi je davala Miloševićeva bankarka Borka Vučić. Ona mi je na početku govorila da su pare za Miloševića prali Hrvati, a meni je to bila naučna fantastika. Ali kada vidite transfere, račune i drugu dokumentaciju, shvatite da je sav novac koji je odlazio iz Srbije opran preko banaka koje je kontrolisao Zagreb i da je to jedna ratnoprofiterska priča.

Borivoje Borović KIPARSKIM PARAMA IZDRŽAVANI MILOŠEVIĆI

foto: Marina Lopičić

Advokat Borivoje Borović smatra da su se novcem koji je iznet na Kipar izdržavali pojedini tajkuni i porodica Slobodana Miloševića. - Novac je tadašnja vlast preko kurira iznosila na Kipar. Nakon toga je regularno prebačen u Moskvu, čime su finansirane uspešne i neuspešne privatizacije u Srbiji. Od tih para se u Moskvi izdržavala i porodica Milošević - kaže Borović za Kurir.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

DANAS SPECIJALNI DODATAK O POLJOPROVREDI

Napad na bivšeg direktora Partizana

Huligani Ilievu UGAZILI MUŠKATLE

Vučić sa Salvinijem

Italija povlači priznanje Kosova?!

MMF od Vlade traži

POSKUPLJUJE STRUJA!

OTKRIVAMO: Svi detalji Sabora SPC

Irinej vraća Filareta?

NESREĆA Miki Đuričić zaspao za volanom

Budalu i bog čuva! Mogao je da pogine

Otkrivamo Nove malverzacije u opštini Brus

Jutka kumu dao državnu kafanu: Oštetio budžet za 1,7 miliona

HAOS Ispovest vozača autobusa sa Zvezdare

Namerno sam se zakucao u lokal! Inače bih pregazio ljude!

Leo Mesi luzer ili fudbaler svih vremena

GUBITNIK!

Ne propustite

DANAS POKLON U KURIRU! DODATAK LEKOVITO BILJE

U drugom delu dodatka Lekovito bilje otkrićemo vam čudotvorne moći pelina, kako da pomoću belog sleza izlečite kašalj, smanjite stomačne tegobe nanom, kako glog utiče na srce, koji su benefiti korišćenja kantariona, zove, hajdučke trave i još mnogo toga.

foto: Kurir

Kurir.rs/Silvija Slaming Foto: Profimedia/Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track