TOMO LOVREKOVIĆ: Marinika, Đilas, ajde na vino solidarnosti u Orahovac!
Foto: Novinenovosadske.rs

RUKAVICA U LICE

TOMO LOVREKOVIĆ: Marinika, Đilas, ajde na vino solidarnosti u Orahovac!

Politika -

Novinar i društveni aktivista Tomo Lovreković, kako kaže, zgrožen autošovinizmom, licemerjem i moralnim slepilom takozvane “građanske opozicije”, krenuo je danas na vino i kafu solidarnosti u srpske enklave i ugrožene sredine na Kosovu i Metohiji.

- Pozivam Mariniku Tepić, Đilasa i družinu da mi se pridruže na ovom putu i pokažu da im ne mogu, narodski rečeno, tuđe fekalije biti slađe od domaće pite. Ja razumem solidarnost sa albanskim pekarom koji je provocirao, ali on se suočio sa građanskim protestom. Šta je sa našim nedužnim ljudima dole koji trpe svakodnevni teror ? - pita Lovreković i dodaje da će obići Orahovac, Cernicu, kao i još nekoliko mesta u kosovskom pomoravlju, da bi poslao poruku solidarnosti.

- Verujem da bi meštani tamo voleli da vide Mariniku i družinu koja je pohitala kod Gjuraja, da im se “zahvale” što je njihova politika dovela dotle da ih svakodnevno pljačkaju, progone, napadaju i pale im imovinu - kaže naš sagovornik, koji dodaje da je autošovinistička burek divizija ipak velika manjina i da će se to i u praksi pokazati.

- Po povratku u centralnu Srbiju, u ugostiteljskim objektima širom države, ali i regiona, biće postavljene “knjige solidarnosti” i siguran sam da ću tokom naredne posete našim sunarodnicima odneti na hiljade poruka podrške. Siguran sam da će i Gjuraj, do kojeg ću svratiti u povratku, pristati da jedna knjiga solidarnosti bude kod njega u pekari i da će prvi upisati reči podrške Srbima - zaključuje naš sagovornik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track