STEFANOVIĆ POZVAO UČENIKE: Matursko veče je dobar ispit zrelosti! Provedite ga bez alkohola i droge!
Foto: Marina Lopičić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije I Matura 2019

STEFANOVIĆ POZVAO UČENIKE: Matursko veče je dobar ispit zrelosti! Provedite ga bez alkohola i droge!

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je danas učenike završnih razreda srednjih škola da se na svojoj maturskoj večeri ponašaju odgovorno, a da će policija učiniti sve da oni srećno i bezbedno proslave završetak srednje škole.

On je maturantima, u Sportskom centru "Olimp" u Beogradu , u projektu "Matura 2019", rekao da je matursko veče dobar ispit zrelosti i zamolio ih da to veče izbegavaju alkohol, kao i da, ako ga konzumiraju, ne sedaju za volan.

"Svojim primerenim i odgovornim ponašanjem budite pozitivan primer vršnjacima i budućim generacijama i pokažite da možete dobro da se provedete bez alkohola i droge. Pozivam vas da na maturskoj večeri budete odgovorni, a MUP će se potruditi da zaštiti vašu bezbednost i da vaša proslava mature protekne u najboljem redu", rekao je ministar.

On je maturantima rekao da se ne ustručavaju da traže pomoć i zaštitu ako bude potrebe, kao i da se obrate policiji u svakoj situaciji i postave pitanja koja imaju.

"Hoćemo da saslušamo vaše primedbe i predloge", rekao je ministar policije.

Projekat "Matura 2019" realizuje se u saradnji s Ministarstvom prosvete, Ministarstvom državne uprave, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom omladine i sporta, Kancelarijom za borbu protiv droga Vlade Srbije, Agencijom za bezbednost saobraćaja...

U Sportskom centru "Olimp" danas su prikazani i spotovi "Poziv na ples" u kome se maturanti pozivaju da matursko veče provedu bez droge, alkohola i nasilja, kao i spot u kome javne ličnosti daju pozitivne poruke maturantima.

Upriličen je i muzički program, a maturanti su imali imali priliku i da zaplešu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track